Поділитися


Топ-10 найбільш популярних книг квітня

З нагоди Всесвітнього дня книг та авторського права, що вже традиційно відзначається 23 квітня, туристичний портал міста Irpin.ua спільно з книгарнею KateBooks започаткували нову рубрику. Що місяця на сайті буде публікуватися Топ-10 найпопулярніших книг місяця.

1.       Моє життя та робота. Книга Генрі Форда

Про Генрі Форда ще за його життя складали легенди, та й досі певні факти його біографії не є остаточно підтвердженими чи спростованими. Проте, незаперечним залишається те, що сенсом його життя була робота. Понад усе Форд прагнув створити машину,яка працюватиме вічно. На шляху до втілення мрії він завдяки вірі у неможливе здійснив переворот у мисленні власного оточення й майбутніх поколінь, які теж змінили своє ставлення до грошей, успішного бізнесу й роботи.

2.       Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником”. Книга Філа Найта

«Взуття-буття» Філа Найта — одна з найулюбленіших книжок року Білла Ґейтса. Менше ніж за півроку набрала 1000 позитивних відгуків на Amazon. Мало хто знає, що Філ Найт у підлітковому віці не мав змоги купити собі якісні кросівки. Ця історія — про величну взуттєву компанію, що почалася з півсотні позичених доларів.

3.       Емоційний інтелект. Книга Деніела Ґоулмана

Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична. Але ж на життєві здобутки впливає й емоційна сфера людини.  Які емоційні складники передусім формують нашу долю?  Для чого нам емоції та як навчитися ними керувати?  Чи можна виправити емоційні моделі, закладені в людині, коли вони гальмують її рух до кращого?  І взагалі, чи реально об’єднати два слова «емоційний інтелект» і не отримати суперечність? Відповіді на ці питання дає оперта на наукову базу і водночас легко написана для широкої аудиторії книжка Деніела Ґоулмана — один із безперечних психологічних бестселерів останніх десятиліть.

4.       Квіти для Елджернона. Книга Деніела Кіза

Чарлі Гордон — розумово відсталий, але у нього є друзі, робота, захоплення і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим… Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того? Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим! Мабуть, один з найлюдяніших творів у світової літературі.

5.       Триста поезій. Книга Ліни Костенко

До книги Ліни Костенко — улюбленої української поетеси кінця другого–початку третього тисячоліття — увійшли найвідоміші її вірші з різних періодів творчості — від ранньої поезії до сьогодні, а також уривки з романів та поем. Це найповніше вибране поетеси за часів Незалежності.

6.       Джерело. Книга Айн Ренд

Роман «Джерело» Айн Ренд — світовий бестселер, вперше опублікований у 1943 році в США. На сьогодні ця книжка вважається одним із найвідоміших творів американської літератури. Уявіть, що ви народилися у першій половині ХХ століття в США і раптом виявили, що люди, маючи радіо, газети, кораблі та літаки, досі живуть у будинках, зведених у грецькому стилі. Вони не сприймають нічого, крім фронтонів, химерних статуеток, карнизів та колон Відмовляються бачити прогрес. Саме в такій ситуації опиняється головний герой роману — талановитий архітектор Говард Рорк. Він навіть не намагається відкрити оточенню очі на абсурдність ситуації, а просто виконує свою роботу. Таких як він — тих, хто має власну думку — суспільство кличе егоїстами, вважає «хворими» і неправильними.

7.       Історії, наклацані на друкарській машинці. Книга Генкса Тома

Том Генкс — зірковий голлівудський актор, володар двох «Оскарів», а віднедавна ще й чудовий письменник. Збірка «Історії, наклацані на друкарській машинці» складається з сімнадцяти оповідань, які відкривають читачеві різну Америку і різну американськість. Якісь оповідання змусять реготати до сліз, якісь розчулять і здивують. Герої Генкса вирушають на Місяць у саморобній ракеті, насолоджуються славою у Парижі під час промотуру блокбастера, намагаються втілити мрії у Нью-Йорку, грають у боулінг і займаються серфінгом.

8.       Таємна опора: емоційний зв’язок у житті дитини. Книга Людмили Петрановскої

Як формується прив’язаність до батьків від дитинства до підліткового віку? Як стати для сина або дочки міцною і при цьому таємною опорою і виростити їх упевненими й самодостатніми? Що краще: ранній розвиток або природне опанування навичок, дитячий садок або виховання бабусі, свобода або контроль? На ці та інші запитання, якими переймаються батьки, відповідає, ґрунтуючись на науковій теорії прив’язаності, Людмила Петрановська. У цій книжці ви неодмінно знайдете потрібні відповіді й зможете не лише зрозуміти, що стоїть за дитячими розпещеністю, агресією, важкою вдачею, а й зрозуміти, чим допомогти своїй дитині, щоб вона росла й розвивалася, не марнуючи сил на боротьбу за вашу любов.

9.       Лінива мама. Самостійна дитина, або Як стати «лінивою мамою». Книга Анни Бикової

Усі ми бажаємо своїм дітям щастя. Ми хочемо бачити їх здоровими, успішними, радісними й заради цього з раннього дитинства опікуємося, турбуємося, вирішуємо всі питання. Анна Бикова, популярний дитячий і сімейний психолог, наводить приклади зі свого приватного життя і роботи щодо виховання дітей, ділиться спостереженнями і роздумами, запрошує разом поміркувати – чи варто завжди бути супер турботливими батьками, чи потрібно іноді «вмикати ліниву маму», яка залишає дитині простір для самостійного вирішення задач.

10.   Їж, Пий, Худни. Книга Наталії Самойленко

Головний сучасний стандарт краси це здоров’я. Контроль ваги, правильне харчування, фізичні вправи необхідні для того, щоб подовжити молодість організму й уникнути багатьох хвороб. Якщо вам здається, що виконувати всі ці приписи важко й марудно, книжка лікарки у сфері дієтології та ендокринології Наталії Самойленко допоможе розібратися у причинах виникнення зайвої ваги, підібрати раціон, сформувати звичку правильно харчування. Легкий та зрозумілий авторський стиль, оригінальні ілюстрації Наталки Гайди мотивуватимуть на позитивні зміни. Діагностика ваги, гормони і вага, міфи про схуднення, корисна інформація про жири, білки та вуглеводи, вплив переїдання на організм все це та багато інших, необхідних для здоров’я та молодості відомостей, ви знайдете у книжці Наталії Самойленко.

Також читайте Топ-10 дитячих книг квітня вже на наступному тижні. Слідкуйте за нашими новинами! #читатимодно

Поділитися