Захисника Ірпеня Спартака Яркіна перепоховають на міській Алеї памʼяті захисників України
Поділитися


Захисника Ірпеня Спартака Яркіна перепоховають на міській Алеї памʼяті захисників України

Учора, 26 липня, ідентифікували тіло загиблого добровольця Спартака Яркіна, який під час російського вторгнення захищав блокпост «Жираф» в Ірпені. Досі захисник України був похований на Бучанському міському кладовищі у секторі невпізнаваних героїв. Тіло Яркіна ідентифікували завдяки ДНК-тесту. Про це журналістам ITV повідомив син загиблого Владислав Яркін.

«Ми зробили ДНК-тест. У результаті мій і тата співпали. Я 11 місяців займався цим питанням, і нарешті, точно знаю, що це мій тато, мій герой. Сподіваюся, тепер ми зможемо належно його перепоховати, як годиться герою, який віддав найцінніше, щоб ми жили», — розповів Владислав Яркін.

Сьогодні на тридцять першій сесії Ірпінської міськради ініціювали перепоховання тіла Спартака Яркіна на Алеї памʼяті захисників України в Ірпені.

«Тим родинам наших героїв, яким потрібна допомога по похованню, якщо немає коштів, якщо військова частина не може профінансувати, або як зараз така ситуація, що потрібно буде робити ексгумацію і перевозити та переховувати, звичайно, ми ці перші витрати всі беремо на себе. Однозначно ми допоможемо у цьому», – зазначив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Нагадаємо, цієї суботи, 29 липня, в Ірпені прощатимуться із загиблим захисником Сергієм Зеленюком. 

Поділитися