Поділитися


Як волонтери БО «Україна-перезавантаження» допомагають ЗСУ (відео)

Олександра Сердюкова, волонтерка БО БФ «Україна – перезавантаження»:

«Мене на фронт не беруть, тому я тут. Я би пішла. Там би хоч щось робила, але кажуть: дуже доросла, сиди вдома».

Не просто сидить, а шиє спідню білизну для ЗСУ. Олександрі Іллівні 67. Вона – волонтерка благодійної організації «Україна-перезавантаження». Тиждень працює, а тиждень допомагає захисникам. Прямо на своїй кухні Олександра Іллівна розгорнула маленьке виробництво. Шиє звичайну та вкрай необхідну пораненим військовим – адаптивну білизну.

Олександра Сердюкова, волонтерка БО БФ «Україна – перезавантаження:

«Розкладаються як підгузок і потім вони одягаються. І от виходять такі трусики. Головне, щоб хлопцям було зручно і щоб вони скоріше підіймалися на ноги. І щоб взагалі скоріше закінчилася війна».

Працюють задля майбутньої перемоги України й колеги пані Олександри по волонтерству. Плетуть сітки, пакують смаколики, розмальовують трофейні тубуси та гільзи.

Ольга Осадча, волонтерка БО БФ «Україна – перезавантаження:

«Ми це все продаємо на аукціонах і збираємо донати, за рахунок яких потім закуповуємо необхідне для хлопців. Це і мавіки, і прилади нічного бачення і реби, і рації».

Лариса Степанушко, голова правління БО БФ «Україна – перезавантаження:

«До нас, до нашої спільноти дуже високий рівень довіри. Ми завжди звітуємо, завжди показуємо все. Ми відкриті. Показуємо що робимо, що закуповуємо, кого долучаємо, що нам хто привозить. Так, як Оля розказувала, ми завжди на зв’язку з нашими бенефіціарами».

Зараз одна з найбільш нагальних потреб військових на фронті – маскувальні сітки. За два роки повномасштабної війни ця дружна компанія вже сплела та передала понад 30 тисяч квадратних метрів сіток.

Щоб процес плетіння був швидшим, один із волонтерів зробив ось таку диво-машину для нарізання стрічок. Раніше, кажуть, чимало часу йшло на заготовку матеріалу вручну.

Андрій Білокінь, волонтер БО БФ «Україна – перезавантаження»:

«Вони нам кажуть, що коли нам несвоєчасно завезли потрібні нам калорії по харчуванню, це не біда. Нам головне, щоб були ці сітки, бо це – збережені життя. І по їхнім відгукам, маскувальний ефект у цих сіток один із кращих, які їм плетуть».

Рецепт такого результату простий.

Тетяна Редич, волонтерка БО БФ «Україна – перезавантаження»:

«Ми робимо це задля перемоги нашої країни, задля підтримки наших хлопців. Щоб вони відчували, що їм хтось допомагає, що за їхніми спинами в тилу хтось є. Таким чином ми їх підтримуємо».

Підтримати захисників можете і ви. Долучайтеся до нагальних зборів військовим, відсканувавши кюар-код на екрані.

Поділитися