Поділитися


Як обрати місце у вагоні поїзда? Розкриваємо всі секрети

Літній період передбачає подорожі на різні відстані, в тому числі поїздки в потягах у сусідні міста. Важливо не тільки враховувати прямі з’єднання “Житомир – Одеса”, наприклад, але і розташування у вагоні.
Давайте розбиратися, як вибирати місця в плацкарті і купе.

Нумерація вагонів завжди йде за порядком, починається або з голови, або з хвоста поїзда. Звідки починається нумерація підскаже диктор перед прибуттям поїзда. Так що якщо у вас перший вагон і нумерація з голови вам треба пройти в початок платформи де зупиниться потяг.

У плацкартних і купейних вагонах непарні числа – це нижні полиці, а парні – верхні.

У плацкартних вагонах 9 відкритих купе. Нумерація купейних місць починається з купе провідника, бічні починаються з 37-го місця, їх відлік йде від туалету. Тобто в першому купе будуть місця 1-4 і бічні 53, 54. У третьому і шостому купе розташований аварійний вихід, тому вікна не відкриваються. Також важливо враховувати, що незручні місця – 33-38, розташовані біля туалету.

Вагони купейного типу обладнанні дев’ятьма закритими купе. Також, як і в плацкартному вагоні в купе №3 і №6 розташований аварійний вихід. У такому вагоні незручні місця – 33-36, купе №9.

Вагони типу “СВ” мають тільки нижні полиці, тому у них тільки 18 місць.
Враховуйте, що зберезня цього року Укразалізніця розділила вагони за рівнем комфорту.

Про це інформують Українські Новини.



Поділитися