Поділитися


В Університеті фіскальної служби в Ірпені планують готувати кадри для Бюро економічної безпеки України

В Університеті державної фіскальної служби України в Ірпені планують готувати фахівців для Бюро економічної безпеки України (БЕБ) – центрального органу виконавчої влади, який створюється відповідно до недавно підписаного Президентом закону. Початком розвитку цього напрямку у виші стало проведення сьогодні Міжнародного науково-практичного круглого столу «Побудова ефективної системи підготовки фахівців із економічної безпеки держави та правоохоронної діяльності».

«Ми хочемо сконцентрувати увагу на необхідності підготовки фахівців із економічної безпеки держави саме в нашому закладі вищої освіти. І проєкт резолюції круглого столу полягає в тому, щоби ми, вивчивши, перш за все, зарубіжний досвід підготовки такої категорії спеціалістів, перейняли цей найкращий досвід і здійснювали підготовку фахівців, які необхідні для майбутнього Бюро економічної безпеки України», – заявив в. о. ректора УДСФУ Антон Монаєнко.

За його словами, готувати майбутні кадри для БЕБ будуть у новому Навчально-науковому інституті економічної безпеки та правоохоронної діяльності, який незабаром має бути створений в Університеті ДФС.  

«Перш ніж створювати в стінах нашого закладу такий навчальний структурний підрозділ, ми вирішили насамперед провести цей міжнародний науково-практичний круглий стіл як початок діяльності нашого університету в цьому напрямку, заявити про себе і подивитися, як це питання вирішується в інших державах. А також почути ті органи державної влади, співробітники яких будуть вливатися в Бюро економічної безпеки. Це, перш за все, податкова міліція і підрозділи Служби безпеки України», – зазначив очільник університету.

Зарубіжний досвід у ході форуму переймали у представників 8 країн – Великобританії, Італії, Чехії, Туреччини, Грузії, Азербайджану, Казахстану й Білорусі, а також у Консультативної місії Європейського Союзу в Україні та в Агентства з підготовки співробітників правоохоронних органів ЄС (CEPOL). Серед учасників круглого столу були такі освітні заклади, як британська Академія протидії економічній злочинності та Академія фінансової гвардії Італії. За словами проректора Університету ДФС Василя Чмелюка, «це, без перебільшення, провідні навчальні установи, які займаються питаннями підготовки кадрів із економічної безпеки держави».   

«Дуже приємно сьогодні бачити представників Турецької національної поліцейської академії, Поліцейської академії Чехії. Ми вперше з ними контактуємо, але надіємося на те, що поглибимо співпрацю з цими установами й долучимо їх до розробки навчальних планів із підготовки фахівців із економічної безпеки держави», – зауважив проректор.

Він відзначив, що керівництво університету має на меті «створити навчальний хаб – майданчик, який би працював за методикою мережевої освіти, щоб до навчального процесу, до процесу підвищення кваліфікації й перепідготовки фахівців із економічної безпеки держави були залучені не тільки українські викладачі, але й іноземні партнери».

Окрім іноземців, у роботі круглого столу взяли участь представники низки органів влади, державних установ, експертних організацій і бізнес-структур України. Деякі учасники були присутні у конференц-залі університету, інші долучилися до обговорення онлайн.

Поділитися