Поділитися


В Ірпені з‘явилась ще одна зарядка для електрокарів

Ірпінь як завжди не поступається світовим трендам і йде в ногу з часом. Днями в місті з’явилась чергова зарядка для електрокарів по вул. Ярославській, біля парку «Незнайки» (локально – кавярня F1).

З кожним днем електрокари стають все більш популярними серед європейців, адже це по-справжньому екологічний вид транспорту. Ірпінь теж на хвилі інновацій, тому з’являється все більше «еко-фішок».

З Ірпенем все зрозуміло, та що ж відбувається в масштабах країни?

В Україні змінили Державні будівельні норми В.2.3-15:2007 “Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів”. Тепер там є обов’язкова вимога – на кожній новій парковці мають облаштувати зарядками для електрокарів не менш 5% паркомісць. Ці зміни вступають в дію з 1 липня цього року.


“За минулий рік у світі було придбано близько 2,1 мільйона нових електрокарів. Думаю, у найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Так, це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз”, – коментує заступник міністра регіонального розвитку.

Цікаво, що за підсумками 2018 року Україна опинилася серед лідерів у Європі за зростанням кількості електромобілів, поступившись лише Нідерландам, а за розміром парку електромобілів – на 13 місці у Європі. Про це розповів Іван Любарський, директор аналітичної компанії «IRS Group».

Наразі в Україні в середньому лише одна зарядка на шість електромобілів. Це одна з причин, чому люди не наважуються купувати електромобіль  – вони не впевнені, чи не буде проблем з доступом до енергії, особливо під час далеких міжміських подорожей.

Що ж, сподіваємось, на національному рівні тенденція щодо встановлення спеціалізованих зарядних станцій буде зростати. А поки…Все буде Ірпінь.

Поділитися