Поділитися


В Ірпені відновить роботу боксерський клуб, де окупанти вбили дитячого тренера (відео)

Багатоповерховий будинок на вулиці Лисенка в Ірпені вже майже оговтався від російської навали. Але одна його історія, як та болюча рана, на жаль, не загоїться ніколи. У цьому будинку розташований дитячий боксерський клуб. 24 березня минулого року неподалік від нього, пострілом у скроню, росіяни вбили 39-річного тренера Олексія Джунківського.

Чоловік вивіз сім’ю у безпечне місце, а сам залишався допомагати в Ірпені. Був волонтером, доставляв їжу мешканцям тимчасово окупованого міста.

Людмила, мама Олексія Джунківського:

«Я набираю. Кажу: «Синочок…». А він каже: «Мама, все нормально, я повинен людям допомагати». Другий раз набираю. «Мама, вони їсти хочуть, там бабусі, там діти»… «Синочок, а ти в мене один!».  «Мама, вони їсти хочуть!».

Він був щирим та справедливим. Так згадують про Олексія його рідні, друзі та вихованці. Щоб увіковічнити пам’ять про Джунківського, із осені минулого року, вони всіма силами відновлювали боксерський клуб.

Святослав Вацеба, друг загиблого тренера Олексія Джунківського:

«Будинок і приміщення допомагали відновлювати і Саша Усик, іноземні інвестори також допомагали. Тобто люди своїми силами відбудували будинок, ремонт у залі зробили, а ми як знайомі, як друзі, як товариші хочемо просто продовжити справу Олексія».

Продовжують справу Джунківського його колеги та вихованці. Дмитро –  наймолодший з них. Йому 19. Але у спорті все життя. Розповідає, знав Олексія лише два роки, але за цей час дуже багато встигли зробити разом.

Дмитро Гриценко, тренер боксерського клубу:

«Таких, як Джунківський дуже мало. Що по Україні, що в Європі я дуже мало бачив таких людей. А ще й з таким відношенням до спорту і до дітей таких майже немає».

Олександр Хуторнюк, тренер боксерського клубу:

«Як тренер – це була людина, яка любила своє діло. Він жив боксом. Він за ті три роки, що я в нього займався змінив повністю мою техніку, я по-іншому почав боксувати, вивів мене на новий рівень».

Олександр Гетьман, тренер боксерського клубу:

«Приїжджав сюди до нього, дивився як дітей тренує, сина хотів здати. Цікава людина, поєднував нас поклик боксу».

У кожного з послідовників Олексія різні, особливі спогади про нього. Та тепер є спільна мета – зробити все, щоб Джунківського пам’ятали.

Святослав Вацеба, друг загиблого тренера Олексія Джунківського:

«Ми будемо раді бачити всіх бажаючих! Приходьте до нас на тренування! Навіть якщо у когось немає можливості у плані матеріальному, але є бажання займатися, розвивати себе фізично, приходьте, будемо продовжувати гарну справу!».

Відновлений боксерський клуб розпочинає свою роботу з 15 травня. Записатися можуть усі охочі віком від 5 років. За детальною інформацією телефонуйте за номером +380 96 157 88 06 (Святослав).

Поділитися