Поділитися


В Ірпені відкрили найбільшу станцію очищення питної води

В Ірпені на вулиці Чехова відкрили найбільшу в регіоні станцію очищення та знезалізнення води. Ця подія стала справжнім святом для всієї Ірпінської громади, адже станція забезпечуватиме чистою питною водою 75% населення міста. Вона спроможна очищувати до 20 тисяч кубометрів води на добу.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Наше завдання номер один було дати якісну воду. Сьогодні я хочу подякувати депутатському корпусу, який був до цього – і ми побудували п’ять станцій очищення води, і нашому всьому сьогоднішньому депутатському корпусу, який повірив, який підтримав мою ініціативу – і сьогодні ми бачимо, що станція вже працює, сьогодні ми вводимо її в експлуатацію».

Це вже шоста станція очищення та знезалізнення води, яку «Ірпіньводоканал» збудував за останні п’ять років. На її зведення витратили 55 мільйонів гривень із бюджету розвитку міста. Важливо, що вода тут, як і на інших ірпінських станціях, очищується не хлоркою: у партнерстві з компанією «Екософт» тут установили системи очищення, які працюють на природних матеріалах. Окрім цього, встановили сучасне обладнання, яке дозволяє очищати воду автоматично, без втручання людини.

Валерій Сєрков, комерційний директор ТОВ «НВО “Екософт”»:
«На цій станції ми задіяли унікальну технологію знезалізнення, коли повітродувки окисляють залізо, і потім ми його звичайними фільтрами видаляємо. Це нам дає змогу робити все без жодних хімічних реагентів. Тобто вона ще й для екології несе позитивні речі».

На відкриття об’єкту завітало багато гостей. Порадіти за ірпінців і привітати з такою важливою подією приїхав і народний депутат України Андрій Клочко та очільник Київської області Василь Володін. Вони високо оцінили роботу управлінської команди міста і поставили її в приклад іншим регіонам.

Василь Володін, голова Київської облдержадміністрації:
«Це визначальний приклад того, як місцева влада опікується своїми мешканцями. Не так просто знайти 55 мільйонів – як мені сказали, у стільки цей обєкт обійшовся – але наскільки він важливий! Хочу подякувати міській раді, особисто меру за те, що враховує ці питання, звертає на них увагу. І бажаю, щоб ця станція працювала на мешканців, забезпечувала якісною водою жителів Ірпеня».

Андрій Клочко, народний депутат України:
«Я впевнений, що такі об’єкти найближчим часом ми побачимо ще – можливо, в Ірпені, можливо в інших громадах, а громада Ірпеня стане не тільки пілотною, а стане тією громадою, куди будуть приїжджати навчатися, і Київська область буде однією з найуспішніших областей, яка зможе на своєму прикладі показати, як треба гуртуватися, як треба працювати заради людей, заради громади».

Поділитися