Поділитися


В Ірпені відбувся обласний забіг «Єднання України» (відео)

Об’єднання через спорт та здоровий спосіб життя. В Ірпені, у парку «Незнайка», відбувся обласний спортивно-оздоровчий забіг «Єднання України». Захід приурочили другій річниці визволення міста від російських окупантів. У ньому взяли участь 400 бігунів – різних професій, різного статусу та віку.

Валерія, тренерка з велоспорту:

«Наша команда — це дитячо-юнацька спортивна школа, секція велоспорту. Але сьогодні ми будемо бігти і представляти нашу команду. Підтримати наше місто, наш герой Ірпінь»

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Спорт — це дуже гарний приклад і дуже гарна мотивація в першу чергу. Це виховує наших дітей, це виховує підлітків для здорового способу життя. Я — за здоровий спосіб життя і однозначно, спорт- це найкращий приклад того, що може бути і такі заходи теж».

До великої оздоровчої руханки доєдналися  не лише спортивні команди, але й цілі родини, для яких небайдуже майбутнє нового покоління.

Наталія, мешканка Ірпеня:

«Ми, мами, повинні теж піти у забіг, тому що маємо подавати приклад нашим діткам. Наші дітки – це наше майбутнє».

Андрій Михальчук, директор Київського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»:

«На сьогодні взагалі масовий спорт – це пріоритет номер один для нашої держави. Тому що потрібно залучати усі верстви населення до рухової активності до занять фізичної культури, до спорту. Щоб люди об’єднувались, підвищували свій психо-емоційний стан в умовах воєнного стану».

Учасник визволення Київщини Олег Андрієнко зізнається, навіть протез не є перешкодою для участі у спортивних заходах.

Олег Андрієнко, учасник визволення Київщини від російських окупантів:

«Міряв другий протез, мені ставили більш електронний. Його одягаєш — вже бігти хочеться. На цьому, на жаль, не можу, але на майбутнє планую це зробити».

Серед учасників забігу можна було зустріти й багато тих, кого війна вигнала із рідної оселі, і для кого Ірпінь став другою домівкою.

Галина, переселенка з Луганщини:

«Я з Луганщини. Мене звати Галина. Я вчитель початкових класів. Працюю в Ліцеї №1. Дуже приємно. Це вже нова моя родина».

Альона, переселенка з Соледару:

«Відчуваю найкращі емоції, коли бачу стільки людей, які мають бажання брати участь у таких заходах».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Це така історія, яка об’єднує громаду Ірпеня і усіх мешканців, які тут проживають, з різних куточків нашої країни. Для більшості —  це вже нова домівка, це вже друга домівка. Але все одно вони вибирають Ірпінь і нам це дуже приємно».

Варто зазначити, зараз в Ірпінській громаді проживає 22 тисячі внутрішньо переміщених осіб. І символічно співорганізатором забігу «Єднання України» став благодійний фонд «Аркада», який допомагає біженцям.

Наталія Гуржій, Голова Правління БФ «Аркада»:

«Спортивні заходи є однією з невід’ємних частин такої діяльності. Тому що тут люди єднаються, тут вони усі рівні. І велика честь для нас, що це відбувається саме в місті-герої Ірпені. Тому що це — славетне місто, яке в усіх на слуху і яке відбудовується».

Поділитися