В Ірпені відбулася першість міста із шахів серед школярів громади (відео)
Поділитися


В Ірпені відбулася першість міста із шахів серед школярів громади (відео)

В Ірпінському шахово-шашковому клубі яблуку ніде впасти. Стільки охочих взяти участь у шаховому турнірі серед школярів не було ще ніколи. Випробувати себе  у міському чемпіонаті прийшло майже 40 юних шахістів.

Володимир Тарасов, директор Ірпінської ДЮСШ:

«Минулі вихідні ми проводили з дорослими, а цей проводимо — першість міста Ірпеня серед школярів від першого по 11 класи».

Варя, вихованка ліцею «Мрія»:

«Я прийшла спробувати пограти, але, звичайно, хочеться виграти».

Даніїл, вихованець Ірпінського ліцею №2:

«Минулого турніру другий ліцей зайняв останнє місце. Я хочу його винести хоча б на друге».

Олексій, вихованець Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Я граю в шахи, щоб бути розумним».

У турнірі змагалися дві групи школярів. Учні від першого по четвертий клас. Та від п’ятого по одинадцятий. Розпочали гру молодші. На обдумування ходів часу багато не було. Адже грали за системою «швидкі шахи» — 10 хвилин учаснику на партію. У таких змаганнях найкращі помічники шахістів – увага і концентрація.

Надя, вихованка Ірпінського ліцею №6:

«Хлопець був трішки не уважний. Я в нього забрала майже усі фігури. У нього король був розкритий».

За результатами семи турів Надя здобула кубок у спеціальній номінації молодшої групи- найкращий гравець серед дівчаток. А от у загальному підсумку перемогу здобув вихованець Ірпінської християнської гімназії Антон Мокрий. За перше місце він отримав не лише грамоту, медаль і кубок, але й свою першу грошову винагороду.

Антон Мокрий, переможець турніру, вихованець Ірпінської християнської гімназії:

«Не знаю на що витрачу гроші. Може, покладу на картку».

 Грошову премію отримав не лише переможець, але й призери другого та третього місця.

Як і в молодшій групі, так і в старшій пари гравців визначалися жеребкуванням. За одним столиком могли опинитися діти з різним шаховим досвідом, або ж різного віку. Як ось, наприклад, за цим столиком 9-класник намагається обіграти 5-тикласника. Але, як з’ясувалося,у шахах вік — не головне.

Даніїл, вихованець Ірпінського академічного ліцею НУБІП:

«Було дуже тяжко грати проти хлопчика. Видно, що займається і має розряд».

 У результаті семи турів серед гравців старшої групи перше місце і грошовий приз — 1200 гривень — виборов вихованець ліцею «Мрія» Дмитро Златов. Каже — це вже не перший його переможний турнір. На запитання, чи складно даються перемоги, відповідає коротко:

«Не складно».

Ліцей «Мрія» відзначився у цьому змаганні не лише першим місцем. Його учні забрали усі три призові місця турніру серед старшої групи. За команду юних шахістів вболівав їхній вчитель фізкультури Василь Головецький. Каже — перемога випадковою не буває.

Василь Головецький, вчитель фізкультури Ірпінського ліцею «Мрія»:

«Вони не тільки у шахи гарно грають. Вони й у футбол дуже гарно грають. Дуже гарні спортсмени. І завдяки тренеру шахового клубу вони досягають такого результату».

Партнерами шахового чемпіонату за першість міста серед ірпінських школярів стали Молодіжний парламент Ірпеня та інформаційне агентство ITV.

Поділитися