Поділитися


В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

В Ірпені триває відбудова багатоповерхового будинку за адресою: Київська, 53, який був пошкоджений внаслідок збройної агресії рф в Україні. Про це повідомили в Ірпінській міській раді.

«До початку повномасштабного вторгнення в будинку проживало 270 сімей. В результаті активних бойових дій на території Ірпеня в лютому-березні 2022 року будівля була понівечена, через що потребувала відбудови», — повідомили в міськраді.

Відновлення обʼєкту було розпочато у II кварталі 2023 року. Станом на сьогодні встановлено нові двері та вікна у квартирах, завершується відновлення фасаду будинку та роботи у місцях загального користування.

Відбудова фінансується в рамках ініціативи Президента United24.

2024 04 26 10.14.34

Нагадаємо, у межах обласної програми вже завершено поточний ремонт у 38 приватних будинках на Багірова та Гостомельському шосе в Ірпені. Активні будівельні роботи тривають на тих ділянках, де оселі зводять «з нуля». Таких тут 42 будинки.

«Відбудова активно триває. На сесії Ірпінської міської ради було проголосовано переділення коштів на кожен приватний будинок. До цього сесії довго не проводилися, але Ірпінська міська рада активно працювала. Підрядники здавали акти виконаних робіт, вони були перевірені відповідними службами і підписані. Чекали тільки сесії та фінансування. Вона відбулась — фінансування є. Зараз відповідні довідки з фінуправління передадуть на казначейство, підуть оплати підрядникам. Після цього, я думаю, роботи підуть ще активніше», — зазначив у коментарях журналістам ITV перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Поділитися