Поділитися


В Ірпені пройшов всеукраїнський турнір з художньої гімнастики (відео)

Уперше після початку повномасштабного вторгнення в Ірпені провели всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Olympic Dream – 2024».

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Приймати всеукраїнські змагання — це дуже-дуже знаково».

27 команд, майже 450 гімнасток з усієї України. Серед них — близько півсотні з Ірпеня. Зокрема, 26 вихованок спортивного клубу «УМКА».

Катерина Шеєнко, тренерка, керівниця СК «УМКА»:

«Наш гурток відкрився за місяць до початку війни. Коли ми поверталися в травні 2022 року, ми збиралися по шматочках. У прямому та переносному сенсі. Більш, ніж хтось, ми знаємо, якою ціною даються ці тренування. Минулого року ми тренувалися у цьому великому залі при двох ліхтарях».

Серед вихованок клубу і маленька Емма. Вона — наймолодша учасниця турніру. Юній гімнастці усього 4 роки.

Альона Павлова, мама Емми, майор ЗСУ:

«Вона наймолодша учасниця всеукраїнських змагань, 2020 року народження. Ну побачимо, як буде займатися. Їй дуже подобалося дивитися відео, на яких її старша сестричка виборювала перемогу».

Старша сестра Емми — Каріна — наразі, як і її мама, Альона Павлова, обрала військову справу. За словами мами, саме гімнастика загартувала старшу дочку до боротьби.

Змагання в місті організували СК «Olympic Dream» та «УМКА». У цьому їм посприяла місцева влада та батьки юних ірпінських гімнасток, які до ночі облаштовували залу.

Вікторія Дріжденко, мама учасниці турніру:

«Підготовка не була легкою. Із тривогами, обстрілами, безсонними ночами. Перед цим дві ночі всі не спали. Це дуже цінно. І на медальках, і на наших сертифікатах є воєнні фотографії, тому, я думаю, що це буде пам’ять на все життя».

Змагання приурочили до другої річниці визволення міста-героя Ірпеня. На початку вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів, завдяки мужності яких Ірпінь продовжує вільно жити. А юні спортсменки можуть досягати своїх висот.

Даша Дріжденко, вихованка СК «УМКА», учасниця турніру:

«Я дуже сильно хотіла займатися, я постійно підходила до мами і запитувала: «А Катерина Сергіївна нічого не казала, а ми не починаємо займатися?». Я дуже сумувала за гімнастикою, дуже хотіла вже почати».

Маша Хвойницька, вихованка СК «УМКА», учасниця турніру:

«Мені дуже подобається, все дуже гарно, вчора ми прикрашали зал і нам також було весело».

За два дні змагань ірпінчанки вибороли 45 нагород. Наймолодша Емма посіла перше місце у своїй категорії.

Поділитися