Поділитися


В Ірпені проведуть масштабну інтелектуальну гру «Spring Quiz Irpin»

16 квітня в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій під патронатом товариства «Відважних» буде проведена інтелектуальна гра «Spring Quiz Irpin». Змагання проходитиме в онлайн-форматі, в ньому візьмуть участь понад два десятки команд ерудитів із різних міст і селищ.

Як повідомив ITV організатор гри – вчитель інформатики, робототехніки і програмування ІЛІТ Іван Нечипорук, на сьогодні для участі в змаганні зареєструвалася вже 21 команда з Ірпеня, Бучі, Гостомеля, інших населених пунктів Київщини та Житомирщини. Реєстрація триватиме до 15 квітня.

У ході гри учасники будуть відповідати на запитання, які стосуються різних сфер – науки, техніки, культури тощо. Вікових обмежень для гравців немає, тому змагатимуться не лише підлітки. Нині зареєстровані вже три команди дорослих; серед них – жіноча збірна «На підборах» та команда вчителів ІЛІТ, яка традиційно бере участь у таких іграх упродовж трьох років.

«Ми почали грати в ІЛІТі три роки тому з учнями 8–11-х класів. Потім доєдналася команда вчителів, далі – команда батьків, згодом почали приєднуватися команди з інших навчальних закладів. Коли в країні ускладнилася епідемічна ситуація, перейшли в онлайн-формат. Раніше грали щомісяця, тепер – раз у квартал: потрібно більше часу на підготовку таких запитань, щоб учасники під час онлайн-гри не могли за хвилину “загуглити” підказку», – розповів організатор.

За правилами, в кожній команді має бути 6–7 гравців. Інтелектуальний турнір розпочнеться о 15:00 і триватиме близко двох годин (із 20-хвилинною перервою та підрахунком результатів). «Можливо, будуть апеляції, якщо, наприклад, хтось із капітанів команд доводиме, що їхня відповідь була правильна. Тоді потрібно збирати комісію, радитися й приймати рішення», – зазначив Іван Нечипорук.

Онлайн-трансляція змагання відбуватиметься на youtube-каналі організатора. Кожен охочий зможе спостерігати за ходом гри, вболівати за учасників і перевірити свою ерудицію. Три команди, які посядуть призові місця, будуть нагороджені кубками у вигляді сови (символа гри) та пам’ятними призами. Володарі першого місця отримають грошові винагороди від спонсорів.

Якщо команди, які претендуватимуть на перемогу, наберуть однакову кількість балів, між ними буде проведений додатковий батл.

За словами Івана Нечипорука, він сподівається, що турнір ерудитів, заснований в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій, згодом матиме загальнонаціональний масштаб. «Мрію про те, що в Ірпені діятиме елітний інтелектуальний клуб, який проводитиме змагання всеукраїнського рівня», – відзначив він.

Поділитися