Поділитися


В Ірпені презентували пам’ятну поему про загиблого воїна Сергія Смірнова (відео)

Ельдар Кононенко, студент Ірпінського фахового коледжу економіки та права:

«Як кожен із нас, Сергій мріяв, навчався. На світле й щасливе життя сподівався. Але не здійснились юнацькі бажання. Залишився смуток. Болюче мовчання».

Ці рядки – про життя безстрашного захисника з Ірпеня – Сергія Смірнова. Сьогодні йому виповнилося б 28 років. Але Сергію назавжди 26. Два роки тому, у свій день народження, хлопець загинув, захищаючи місто від росіян.

У другі роковини його смерті, студенти Ірпінського фахового коледжу економіки та права, де навчався Сергій, презентували поему «Сергій Смірнов – наш Герой-захисник».

Кирило Федоров, студент Ірпінського фахового коледжу економіки та права:

«Життя – боротьба, його суть та основа. І подвиг безсмертний, і сила, і зброя. Не стало Сергія, не стало Героя».

Написав поему студент Ірпінського фахового коледжу економіки та права Олександр Антошин. Вона – про чотири періоди життя захисника: дитинство, переїзд в Ірпінь із Рівного, юність та героїчну боротьбу за свободу України. Автор розповідає, що особисто Сергія не знав. Та за пів року, поки працював над поемою, історія Смірнова стала йому дуже близькою.

Олександр Антошин, студент Ірпінського фахового коледжу економіки та права:

«Коли я почав збирати про нього інформацію активно від друзів, побратимів, ну і в більшості від його матері, це мене надихнуло написати поему, увіковічнити його ім’я в історії нашої держави, як справжнього захисника своєї країни і рідної землі».

Оксана Смірнова, мати загиблого героя Сергія Смірнова:

«Це не відчувалося, знаєте, як награно. А воно йшло від серця, від душі цих учнів. Я дійсно на них дивилася і я їм щиро вдячна. Ця поема, вона буде для того, щоб не боялися хлопці йти у військо. Щоб вони розуміли за що йдуть, і що їх все таки цінують».

Вшанувати пам’ять Сергія зібралися мешканці міста, рідні, друзі, побратими.

Борис Балмасов, волонтер, ветеран війни:

«Сергію ми маємо завдячувати за те, що зараз живемо в своєму місті. Для нас, для побратимів це – символ честі і свободи».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Я би хотів, щоб всіх Героїв нашої Ірпінської громади, нашої країни увіковічнювали саме таким чином. Щоб рідні бачили свого сина, щоб всі присутні віддавали йому шану кожного дня, кожної секунди свого життя».

Познайомитися з повною версією поеми «Сергій Смірнов – наш Герой-захисник» невдовзі можна буде на сайті Ірпінського фахового коледжу економіки та права або на фейсбук-сторінці закладу освіти.

А керівництво коледжу вже шукає спонсорів, щоб пам’ять про загиблого захисника закарбувати в книзі.

Оксана Пілевич, директорка Ірпінського фахового коледжу економіки та права:

«Адже така талановита молодь заслуговує на визнання. І до цієї книги ввійде поема про Сергія Смірнова – випускника Ірпінського фахового коледжу економіки та права. Будемо безмежно вдячні кожному за допомогу».

Поділитися