Поділитися


В Ірпені нагородили лавреатів літературної премії

Товариство «Відважних» вручило нагороди лавреатам Літературної премії Ірпеня, заснованої 2020 року. Ця премія увійшла в першу трійку всеукраїнських літературних премій за рівнем грошової винагороди, що виплачується переможцям. При цьому ірпінська премія є першою за розміром грошової винагороди з усіх приватних літературних премій в Україні.

Нагадаємо, троє лауреатів Літературної премії Ірпеня – переможці в номінаціях «Проза», «Поезія» та «Література для дітей» – отримують по 50 тис. грн кожен. Крім цього, ТОВ «Відважних» установило додаткову заохочувальну премію в розмірі 10 тис. грн. Тобто загальний преміальний фонд Літературної премії Ірпеня – 160 тис. грн.

У номінації «Література для дітей» премію отримала Олена Терещенко з повістю «Скринька королеви Анни», в номінації «Проза» найкращим став роман Юлії Шеко «Розділені навпіл», а серед поетів журі відзначило Юлію Григорук (збірка «Забинтований світ»).

«Ми хочемо зробити так, щоб Ірпінь знову став для письменників знаковим містом, щоб їм хотілося сюди приїжджати, щоб вони розуміли, що їхня творчість тут буде підтримана», – сказав під час нагородження СЕО товариства «Відважних», голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Літературну премія Ірпеня заснували Інвестиційна рада міста та товариство «Відважних» з метою пошуку нових авторів для їх мотивації до подальшої творчості. Запровадження номінації «Література для дітей» пов’язане з тим, що саме в Ірпені жив знаменитий дитячий письменник, автор «Пригод Незнайка» Микола Носов.

На розгляд журі у 2020 році приймалися неопубліковані раніше рукописи авторів, які ще не видавали жодної книги, але друкували свої твори в колективних збірках чи антологіях.

Оргкомітет отримав сотні рукописів від літераторів із усієї України.

Поділитися