Поділитися


В Ірпені будуть перероблювати будівельні відходи (відео)

Вже незабаром в Ірпені розпочнуть переробку будівельного сміття. Для цього уряд Японії передав місту-герою першу партію спецтехніки. Гусеничні екскаватори та екскаватори навантажувачі. З їх допомогою можна екологічно розбирати та сортувати будівельні відходи.

Мацуда Кунінорі, Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні:

«Це перша доставка – 7 машин. Далі привеземо ще 10 машин, які будуть використовуватися у місті Ірпені. Японія обрала один із пріоритетних напрямків співпраці з Україною саме вейст-менеджмент, тобто переробку будівельних відходів. Тому що без цього етапу неможливий наступний етап відбудови».

Вся передана техніка працюватиме на базі КП УЖКГ «Ірпінь».

Сергій Скрипник, директор КП УЖКГ «Ірпінь»:

«Наше підприємство буде займатися переробкою цього сміття, а відтак нам доведеться створити дійсно новий певний відділ, набрати певну кількість працівників, навчити їх працювати на техніці і в подальшому працювати над тими задачами, які нам буде ставити керівництво міста».

Перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук зазначив, що така техніка – гарант грамотної переробки сміття. Зараз після демонтажів його звозять на тимчасові звалища. Але невдовзі там буде встановлено спеціальне обладнання для сортування і переробки. 

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Потім будемо використовувати знову ж таки або через УЖКГ «Ірпінь» або через інші організації на підсипку доріг і майданчиків, так само в парках і скверах можна буде робити доріжки з цього всього бетону і цегли яка утвориться після переробки».

Обговорити подальші можливості співпраці з японським урядом в Ірпінь приїхали віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та новопризначений голова КОВА Руслан Кравченко.

Олександр Кубраков, віце-прем’єр міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України:

«Я повністю підтримую тезис пана Посла, що це базові речі і, звичайно, ми зробимо все можливе з нашого боку, щоб японські компанії, японські інвестиції, японський бізнес був в Україні».

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації:

«На завдання Президента України та уряду України було поставлене чітке завдання – це швидке відновлення Київщини. З допомогою наших партнерів, а саме уряду Японії, цей процес відбувається дуже швидко та якісно».

Нагадаємо, раніше уряд Японії виділив 4,5 мільйони доларів на розмінування територій житлового сектору та демонтажу зруйнованих будинків для усієї Київщини та Ірпеня зокрема.

Поділитися