Усі укриття мають бути відкритими цілодобово — наголошують в Ірпінській міськраді
Поділитися


Усі укриття мають бути відкритими цілодобово — наголошують в Ірпінській міськраді

Відділ з питань надзвичайних ситуацій ІМР нагадує власникам захисних споруд, що доступ мешканців Ірпінської громади до укриттів має бути абсолютно безперешкодним цілодобово. Першочергово це стосується укриттів, які обліковані та опубліковані на сайті Ірпінської міськради.

«Нагадуємо керівникам підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності та господарювання, та головам ОСББ та управляючих компаній, на балансі та обслуговуванні яких є захисні споруди цивільного захисту, що вони мають забезпечити цілодобовий безперешкодний доступ людей до укриттів. Жодних замкнених дверей не має бути!», — зазначають у відділі з питань надзвичайних ситуацій.

Також там нагадують про розпорядження Ірпінського міського голови №102 від 29 червня цього року. Воно зобов’язує власників облікованих захисних споруд та підвальних приміщень привести їх у готовність до використання, доукомплектувати необхідним майном, забезпечити освітленням (у тому числі резервним джерелом електропостачання) та безкоштовним інтернетом.

Усього в Ірпінській громаді обліковано 46 захисних споруд — це 11 протирадіаційних укриттів, 3 сховища, 32 найпростіших укриттів та 8 паркінгів, де можна сховатися під час повітряної тривоги.

Якщо ж укриття закрите, звертайтесь за телефонами:

  • 102 (поліція);
  • (04597) 60-400, (073) 070-05-57, (068) 379-92-27 (Муніципальна варта Ірпеня);
  • (04597) 61-362 (відділ з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи).

Варто зазначити, 26 червня указом Президента України було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту та вирішення проблемних питань щодо укриття населення». Один із його пунктів зобов’язує обласні військові адміністрації спільно з місцевими органами самоврядування привести в належний стан наявні укриття та вжити заходів щодо нарощування фонду захисних споруд, щоб забезпечити доступ до укриттів для 100% населення.

Нагадаємо, у відділі з питань надзвичайних ситуацій ІМР також закликають голів ОСББ, керівників підприємств, організацій, установ та закладів громади надати інформацію про наявні у них приміщення, які можуть стати найпростішим укриттям. Дані збирають для розширення фонду захисних споруд Ірпінської громади.

Поділитися