Поділитися


У Святошинському районі Києва прокладають велодоріжку в бік Ірпеня

У Києві вздовж вулиці Чорнобильської – на ділянці між вулицею Академіка Єфремова (Академмістечко) та проспектом Перемоги – почали будувати велосипедну доріжку. Про це повідомляє громадська організація «Київ – велосипедне місто» з посиланням на Департамент транспортної інфраструктури КМДА та комунальну корпорацію «Київавтодор».

«На вулиці Чорнобильській довжиною 1 км, від проспекту Перемоги до вул. Академіка Єфремова, продовжується капітальний ремонт, згідно з проєктом якого буде створена велосипедна інфраструктура. Наразі роботи по влаштуванню пішохідного тротуару та суміжної двосторонньої велосипедної доріжки шириною 2,5 метри ведуться поблизу проспекту Перемоги», – зазначається на сторінці організації у фейсбуці.

Після того, як нова велодоріжка буде збудована, нею зможуть користуватися жителі Ірпеня, які добираються до столиці пішохідно-велосипедною доріжкою, прокладеною вздовж «новоірпінської» траси влітку минулого року. Також це полегшить рух столичним велотуристам, що облюбували Ірпінь як місце активного відпочинку.  
Нагадаємо, ірпінська міська влада впродовж кількох років порушувала перед керівництвом області й столиці питання про створення велосипедного маршруту між Ірпенем і Києвом та шукала можливості для втілення задуму. Для популяризації цієї ідеї був організований велопробіг від початку вулиці Університетської в Ірпені до київського мікрорайону Академмістечко. В акції, зокрема, взяли участь депутати й керівники Ірпінської міськради та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.
За останні шість років в Ірпені була створена розгалужена велосипедна інфраструктура: збудовані окремі велодоріжки вздовж набережної та в численних міських парках. Відомі українські відеоблогери, які об’їздили велосипедами багато країн, зняли фільм про свою поїздку в Ірпінь, який вони назвали «Місто нових веломаршрутів».
Поділитися