Поділитися


ТОП-10 дитячих книг місяця

Дитяча література – завжди цікавий матеріал для дослідження. Хочеться дізнатися, які історії захоплюють сучасних дітей, чи читають вони казки, які читали їхні батьки, які теми є актуальними для дитячих книг сьогодні. Книгарня Katebooks спільно з сайтом Irpin.ua, взявши за основу книги що більше всього купували для дітей у квітні, склали власний топ-10 кращих дитячих книг.

1. Що чує Кошеня? Велика книга звуків. Лізелот Верштееґ

Кошеня мандрує світом, сповненим звуків. Що воно чує на фермі? Які звуки лунають у парку? А в зоопарку? На своєму шляху кошеня зустрічає різних тваринок. Цікаво, а чим його нові друзі полюбляють ласувати? Відкривай для себе, вивчай і порівнюй нові кольори. Вчися рахувати від одного до десяти. Шукай, спостерігай і досліджуй! До речі, зможеш знайти на кожній сторінці маленького блакитного жучка? Ця яскрава книжка із завданнями “знайди і полічи” може захопити вашого малюка надовго.

2.       Неймовірна історія про Велет-Грушу. Книга Якоба Мартіна Стріда

Одного разу сонячним днем друзі Мітчо і Себастіан отримують лист від зниклого бургомістра свого маленького, але дуже симпатичного Міста Сонця. А разом з листом — загадкове зернятко, з якого за ніч виростає… Велетенська Грушка! Книжку написав і намалював данський художник і письменник Якоб Мартін Стрід. Дітям від 2 рочків.

3.       Афиновий ведмедик: календар мрійників. Книга Анастасії Волховської

Якщо спробувати, то кожен день може стати святом. Афиновий Ведмедик і його друг розкажуть, що настрій поліпшують і катання з гірки, і веселка — чарівний міст у небо, і книжка, яку ти відкриєш на потрібній сторінці, — там, де починаються дива. А ще Афиновий Ведмедик дарує чарівний календар, який допоможе маленьким і дорослим мрійникам наповнити своє життя цікавими справами, добрими новинами, яскравим настроєм і загадками. Наприклад, такими: що можна робити у день баляндрасів або який светр одягти у день помаранчевого настрою, як відкрити скриньку з радістю і коли найкраще побудувати халабуду із покривал?

4.       Маленькі дослідники. Моє дивовижне тіло. Книга Рута Мартіна

Книжка «Маленькі дослідники: Моє дивовижне тіло» відповість на безліч дитячих запитань про людський організм. Як працює наш мозок? Що відбувається з їжею після того, як вона потрапляє до рота? Як швидко ростуть наші нігті й волосся? Навіщо ми сміємося або плачемо? Чому ми хворіємо і як наше тіло бореться із вірусами? Ця книжка в простій і доступній формі введе нові, важливі поняття в словниковий запас ваших діток.У книжці – більше 50-ти «віконець-відгорталок».

5.       Груффало. Книга Джулії Дональдсон

Рятуючись від лісових хижаків, спритна мишка вигадала жаховисько на ім’я Груффало. Та раптом вона зустрічає в лісі… здогадалися, кого? Але мишка не з боязких, від неї навіть Груффало не втече.

6.       Щоденник слабака. Книга 1. Джеф Кінні

Дитинство — жахлива пора. Й кому це знати краще, як не Ґреґу Гефлі! Середня школа, де вчорашня дрібнота опиняється серед рослявих і недобрих підлітків, які вже й бороду голять, це просто катастрофа якась. Але Ґреґ не втрачає оптимізму й ділиться з нами своїми пригодами й порадами. Для дітей молодшого і середнього шкільного віку. Світовий бестселер, бестселер The New York Times (1-10 видання) загалом 497 тижнів у топах та 393 тижні у оглядах серій! Книжки продано загальним тиражем понад 180 млн примірників! Перекладено на 52 мови! За мотивами серії у 2010 році було відзнято однойменний фільм, потім ще два продовження, знімається наступний.

7.       Зук. Маленька відьма з великим серцем. Книга 1. Серж Блок, Ніколя Убеш

Зук – маленька відьма з характером, але з великим серцем. Вона може прихистити всіх тварин на світі та захистити планету. Ось на які добрі справи вона здатна за допомогою своєї чарівної палички. На жаль, вона не знає всіх заклинань досконало… І тому постійно потрапляє в кумедні ситуації, помиляючись знову й знову, та створює суцільний безлад навколо себе.

8.       JAVASCRIPT для дітей. Веселий вступ до програмування. Книга Морґана Ніка

«JavaScript для дітей» — веселий посібник, вступ до основ програмування, із яким ви крок за кроком опануєте роботу з рядками, масивами та циклами, інструментами DOM та jQuery та елементом canvas для малювання графіки. Ви зможете писати та модифікувати HTML-елементи для створення динамічних веб-сторінок та напишете класні онлайн ігри «Знайди захований скарб», «Шибениця» та «Змійка». У цій книжці — безліч цікавих прикладів та кумедних ілюстрацій, а завдання з програмування наприкінці кожного розділу, надихнуть на створення власних приголомшливих програм. Утнімо щось крутецьке із JavaScript!

9.       Спи міцно, моє будівництво. Книга Шеррі Даскі Рінкер

Ох і напрацювалися за день сумлінні машини: вантажний кран, бетонозмішувач, самоскид, бульдозер і екскаватор. Настав час відпочинку, будівництво засинає. Уперше українською бестселер NewYorkTimes — найкраща «сонна» книжка для малечі «Спи міцно, моє будівництво».

10.   Таємне життя грошей. Книга Вермонд Кіри

Хочете дізнатися таємницю? Гроші — то не просто гроші. Усі знають, що гроші для людей важливі. Ми наполегливо працюємо, щоб заробити їх, мріємо виграти їх у лотерею, адже завжди хочеться отримати більше, ніж маєш. Але чому? І як усе це пов’язано із зефіром, слиною? Книга «Таємне життя грошей» допоможе вам довідатися про те, як впливає на наше життя готівка і чому вона більш значуща, ніж банківські рахунки та навіть великі інвестиції. Ґрунтуючись на різноманітних джерелах, від старовинних казочок до новітніх досліджень, автор цієї книжки розплутує загадкові шляхи грошей і розкриває, що воно таке насправді — ота химерна, захоплива й водночас невід’ємна частина життя кожного. Навіть вашого, друзі.

Поділитися