Поділитися


Серце Ірпеня – центральна площа та вулиця Шевченка

Сучасна центральна площа Ірпеня – особлива гордість міста. Повністю реконструйована влітку 2016 року разом із вулицею Шевченка. Тоді тут з’явилися архітектурні композиції з колонами і витонченими венеціанськими ліхтарями, дивовижні авторські скульптури замріяних музикантів і щедрих пір року. Родзинкою є кольорові фонтани, що у спекотні дні приваблюють юрби дітей і дорослих, а увечері підсвічені кольоровими ліхтарями струмені води даруютьперехожим святковий настрій.

24 серпня 2017 року на площі відкрили унікальний пам’ятник Тарасові Шевченку.На відміну від звичайних зображень, Великий Кобзар постає молодим художникам та тлі символічної палітри з героями своїх літературних творів. Без сумніву, ця робота Олеся Сидорука і Бориса Крилова є успіхом скульптурної Шевченкіани.

У центрі міста досить розвинена туристична інфраструктура. Працює безліч ресторацій та кав’ярень. Відомі в Україні і за кордоном мережеві заклади – Франс.уа, Hanami, Hesburger, Львівська Майстерня Шоколаду та багато інших. Також є готель, кінотеатр та торговельні центри, прокат велосипедів та продаж квитків на концерти, події і навіть можна замовити квитки на літак. Зі столиці до Ірпеня можна дістатися всього за 10-15 хвилин автомобілем або залізницею.
Ірпінь – місто, яке має відвідати кожен!

Фото: Олег Гриб

Поділитися