Поділитися


Перший ко-лівінг в Україні було відкрито в Ірпені

Колівінг (Coliving) – це спільна форма проживання кількох людей, які об’єднані однією ідеєю. Його можна порівняти з приватним клубом професіоналів в одній області.

В Ірпені вже не перший рік успішно працює Stockholm Studios – місце для натхнення і перший ко-лівінг в Україні. Тут відпочивають і працюють гості зі схожою поглядами на світ. В основі концепції лежить шведська філософія ЛАГОМ – здоровий баланс роботи та відпочинку в просторі, яка підсилює людські можливості і розкриває творчий потенціал. Так свій заклад описують його засновники на офіційній сторінці проекту в Facebook.

Колівінг: що це за тренд і чому він так швидко набирає популярності?

Ідея коливинга зародилася у молодих фахівців Силіконової долини. У зв’язку з високою вартістю оренди житла в цьому місці, багато працівники почали продумувати інші варіанти житла, збираючись до групи однодумців. Так і з’явилася думка розвитку доступного житла для людей, яких об’єднують спільні інтереси, навички та погляди на життя.

Всім відомо, що оточення серйозним чином впливає на професійний і особистісний ріст людини. «З ким поведешся, від того й наберешся» — відома українська приказка.

Слід визнати, що багато відомих нині проекти з’явилися в гаражах, студентських громадах молодих геніїв. Тому можна з упевненістю сказати, що тема коворкінгу, ко-лівінгу і всього, що об’єднує однаково мислячих людей, буде тільки розвиватися.

Поділитися