Олександр Маркушин звернувся до керівництва держави з проханням виділити фінансування та залучити більше архітекторів (відео)
Поділитися


Олександр Маркушин звернувся до керівництва держави з проханням виділити фінансування та залучити більше архітекторів (відео)

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин звернувся до Київської обласної військової адміністрації, Кабінету Міністрів України та Офісу Президента з проханням розглянути питання щодо виділення фінансування на розробку проєктно-кошторисної документації для зруйнованих росіянами громад. Також попросив про залучення більшої кількості архітекторів до відбудови. Про це він повідомив на онлайн-засіданні Конгресу місцевих і регіональних рад.

«Для нас питання фінансування проєктно-кошторисних документацій дійсно надзвичайно болісне. Адже для того, щоб подати будинок на будь-яку програму з відбудови необхідно мати вже всі готові документи. Водночас вартість розробки проєктно-кошторисної документації лише для одного невеликого багатоквартирного будинку може складати від 300 до 500 тисяч гривень. Для багатоповерхівок або ЖК – декілька мільйонів. Таких об’єктів в Ірпінській громаді СОТНІ. Ні у мешканців цих будинків, ні у бюджеті зруйнованих громад немає таких захмарних коштів і це гальмує швидку та комплексну відбудову всього нашого житлового фонду», — наголосив мер міста.

На засіданні були присутні керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, голова КОВА Руслан Кравченко, урядовці та іноземні партнери.

«Я дякую за запрошення на засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних рад і сподіваюсь на швидкі позитивні рішення для відбудови Ірпінської громади та постраждалих громад з усієї України!», — додав Маркушин.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Маркушин запросив інвесторів, меценатів та виробників на міжнародний форум ReBuild Ukraine 2023, який відбудеться 14-15 листопада 2023 року у Варшаві (Польща). Це міжнародна офлайн платформа для залучення зовнішнього фінансування з метою відбудови України. Ірпінська міська рада спільно з Фондом відновлення Ірпеня представлять проєкти реконструкції, відновлення та інвестиційні проєкти на Міжнародному форумі ReBuild Ukraine у Варшаві. 

Поділитися