Німецьке товариство GIZ поглиблює співпрацю з Ірпенем (відео)
Поділитися


Німецьке товариство GIZ поглиблює співпрацю з Ірпенем (відео)

Якими силами відроджується Ірпінь? Хто розробляє проєкти відбудови? Які нагальні потреби міста зараз?

Із такими питаннями в Ірпінь приїхав Даніель Буше – регіональний директор німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ в Україні.

Це товариство розпочало співпрацю з Ірпенем одразу після звільнення від окупантів. Тоді допомагало спецтехнікою для прибирання. Зараз планує допомагати із проєктами відбудови.

Даніель Буше, регіональний директор німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ в Україні:

«Я думаю, що зміни, які сталися з Ірпенем за цей час, вражають. Темпи відновлення, кількість партнерів. Як вам це все вдається?», — поцікавився Даніель Буше у мера Ірпеня.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Перший принцип – треба відбудувати швидко, швидка відбудова. Другий принцип – це якісна відбудова. І третій принцип — один з найголовніших – це прозора відбудова. Це означає – дати можливість нашим партнерам самим відбудовувати і щоб вони бачили, куди використовуються їхні кошти, і самі контролювали їх».

Результат такого підходу гість побачив на прикладі Ірпінського ліцею № 3. Цей заклад освіти повстав із руїн завдяки співпраці Ірпеня з Дитячим Фондом ООН – UNICEF.

Станіслав Федоров, директор Ірпінського ліцею № 3:

«Всі капітальні ремонтні роботи зробила одна компанія. Плюс ми залучили велику кількість благодійних організацій, які вже допомогли наповнити заклад необхідними меблями й устаткуванням, щоб навчання розпочалося максимально швидко».

Даніель Буше побував також біля поки що зруйнованого Будинку культури та на пошкодженому стадіоні «Чемпіон». Тут гість поділився своїми враженнями і намірами щодо майбутнього поглиблення співпраці GIZ з містом-героєм Ірпенем.

Даніель Буше, регіональний директор німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ в Україні:

«Вражає, наскільки віддана команда Ірпінської міської ради, наскільки вони готові рухатися вперед. Ми зі свого боку, як організація, яка фінансується ЄС, Німеччиною, нашими донорами звісно повинні допомагати таким містам. Технікою, допомогою у розробці проєктів. Тому ми сьогодні тут», – підсумував Буше.

Поділитися