Поділитися


Наступного року в Ірпінській громаді відкриють три комунальні дитсадки

У 2022 році в Ірпінській громаді планують відкрити відразу три комунальні дитсадки. Про це розповів міський голова Олександр Маркушин.

«Ставимо собі завдання на 2022 рік – відкрити три садочки в нашій Ірпінській територіальній громаді. Перший – у Михайлівці-Рубежівці. Там є співфінансування будівництва від держави і нашого міста, плануємо у вересні його (дитсадок) відкрити. Другий – на перехресті вулиць Київської та Університетської. Це перший в Ірпені садочок, у якому буде свій власний басейн, і це буде один із найбільших дитсадків у нашому місті: нормативний розрахунок – 240 місць. Ми ставимо завдання відкрити його в травні. Третій дошкільний заклад – на вул. Давидчука. Колись це був дитсадок, потім його переробили під дитячу лікарню. Оскільки ми відкриваємо новий медичний центр, ми переводимо їх туди, а в будівлі на Давидчука робимо внутрішній ремонт, будуємо дитячі майданчики і перепрофілюємо під дитячий садочок», – зазначив мер.

Крім того, він нагадав, що наступного року почнеться будівництво нового приміщення ще одного дошкільного закладу.

«На вулиці Полтавській так само буде величезний садок на 320 місць із власним басейном. У нас уже є проєкт, пройдена експертиза, вже пройшла тендерна процедура. У травні ми плануємо розпочати будівництво. Стару будівлю буде демонтовано, і за рік буде збудований новий, дуже класний сучасний садок», – сказав Олександр Маркушин.

За його словами, заклад зведуть протягом року.

«Усі об’єкти інфраструктури – садочки, корпус школи або інші – ми будуємо за рік. У нас немає довгобудів, я категорично проти цього. Ставимо завданння нашим підрядникам – і за рік вони будують», – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, з 2015 року в Ірпені збудували й відкрили вже 4 комунальні дитсадки: «Бджілка» (9-а лінія), «Колібрі» (вул. Сковороди), «Знайко» (вул. Курортна) та «Смайлик» (вул. Незалежності).

Поділитися