Поділитися


Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють «земельники» у міськрадах Київщини

Ми продовжуємо порівнювати зарплати чиновників у різних міських радах Київщини та Ірпінській міськраді, де розгорівся зарплатний скандал. На черзі — начальниця відділу земельних ресурсів ІМР Анастасія Черкас. 

Згідно з її декларацією, за 2023 рік вона заробила 1 024 031 грн, це приблизно – 85 тисяч грн у місяць. Її ж колега з сусідньої Бучі, начальниця земельного відділу БМР Ганна Вознюк заробляє вдвічі менше — 469 535 грн або 39 тисяч грн у місяць.

Наближену до Анастасії Черкас зарплату отримує начальниця Департаменту земельних ресурсів Київської міської держадміністрації Валентина Пелих. Але вона очолює значно більший структурний підрозділ і на своїй посаді у рік заробляє 890 500 грн. У місяць це на 10 тисяч грн менше, ніж отримує начальниця відділу земельних ресурсів в Ірпені.

А в області найближче до своєї ірпінської колеги дотягнув начальник відділу з питань регулювання земельних відносин Вишгорода Віктор Попович. Однак і він у рік отримує приблизно на 300 тисяч грн менше. У місяць це — десь 59 тисяч грн.

Колеги ж Анастасії Черкас з інших міськрад області в середньому отримують 430 тисяч грн у рік або 35 800 грн у місяць. Це — десь у 2,5 рази менше, ніж на схожій посаді заробляє чиновниця в Ірпінській міській раді. Варто зазначити, що деякі колеги Черкас очолюють не відділи, а управління, що є більшим структурним підрозділом, утім заробляють менше, ніж начальниця відділу в Ірпені.

Поділитися