Поділитися


Коронавірус в Ірпені: що з жінкою у якої виявили підозру на COVID-19

Жителька Ірпеня на Київщині, в якої підозрюють коронавірусну інфекцію, перебуває в спеціалізованому медичному закладі в Білій Церкві, стан її задовільний, повідомив сьогодні зранку головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, керівник місцевого оперативного штабу протидії поширенню COVID-19 Андрій Левківський. Повідомляє Інформаційне агенство ITV.

Нагадаємо, вчора стало відомо про першу підозру на COVID-19 в Ірпені. ПЛР-аналіз зразка біоматеріалу вагітної жінки показав позитивний результат. Як зазначив Андрій Левківський, аналіз проводився в референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України в Києві.  

Остаточний діагноз буде встановлено після отримання результатів повторного аналізу.

«Зі слів жінки, вона не відвідувала останнім часом країн з COVID-19 та не мала контакту з хворими, тож епідрозслідування триває», — розповів Андрій Левківський.

Як повідомлялося, вчора ввечері комунальні служби Ірпеня проводили дезінфекцію в будинку по вул. Тургенєвській, 50-А, де проживає жінка, в якої підозрюють COVID-19. Проведення протиепідемічних заходів у будинку координували перший заступник міського голови Олександр Маркушин та члени оперативного штабу протидії поширенню коронавірусу. «Муніципальна варта» спільно з поліцією та ДСНС надавали жителям будинку необхідну інформацію, а керівництво міста звернулося до них із проханням «максимально самоізолюватися».

Водночас голова Інвестиційної ради Ірпеня, член антиепідемічного оперативного штабу Володимир Карплюк закликав не довіряти фейкам про те, що жителі будинку нібито будуть замкнені в ньому 14 днів. 

«Мешканці цього будинку насправді можуть виходити/заходити вільно, але питання в тому, що люди мають самоусвідомлювати важливість самоізоляції», — зауважив він.

Поділитися