Поділитися


Ірпінські «Незламні Серця» передали на фронт соту автівку (відео)

Сота. Це вже сота автівка військовим на фронт від Ірпінського волонтерського об’єднання «Незламні серця».

Руслан Легкий, голова БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«У нас ювілейний, сотий, автомобіль. Він відправляється на фронт уже завтра в третю штурмову бригаду в перший стрілецький батальйон. Саме в батальйон Короті з позивним «Повстанець». Саме ця людина керувала захистом «Жирафа» в Ірпені. Тобто захистом Ірпеня за сторони Бучі».

Разом із ювілейною на фронт їдуть ще декілька автівок.

Вадим Ільченко, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Автомобіль їде у 241-шу бригаду до хлопців з Ірпеня, які боронили «Жираф».

Ілля Бахвалов, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Автомобіль їде на Лиманський напрямок до Національної Гвардії України, бригади «Буревій».

Загалом разом з цими ірпінські волонтери вже передали на фронт 105 авто. Вдається це завдяки партнерам — нідерландському благодійному фонду «DeLeeuwKyiv». Хоча команда фонду з Нідерландів, усі вони вже довгий час живуть в Україні.

Ось наприклад, Арно Клайбрюк та Гідо фан Інгален живуть в Україні вже більше 20 років. І не виїхали після початку повномасштабного вторгнення, а почали залучати допомогу з Нідерландів. Зізнаються, Україна для них вже стала рідною.

Арно Клайбрюк, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:

«Для нас половина нашого життя пройшла тут. Тому ми як для своєї країни робимо. І можемо це робити завдяки донатам від нідерландського населення».

Познайомились ніделандці та ірпінці у перший тиждень повномасштабної війни. Одні хотіли допомогти та мали ресурси, інші знали кому і як доставити. Тож перша їх спільна допомога заїхала в оточений Ірпінь до людей, які ховалися в ліцеї №2. І з кожним роком співпраця тільки посилюється.

Арно Клайбрюк, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:

«Завдання тільки одне — продовжувати іти до перемоги».

Гідо фан Інгален, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:  

«Потрібна перемога і потім ми відпочинемо».

Разом з автівками до хлопців на фронт їде ще декілька подарунків.

Арно Клайбрюк, член команди БФ «DeLeeuwKyiv»:

«Разом з машинами ми інколи ще щось передаємо. Наприклад, голландський сир поїде до третьої штурмової. Думаю, що їм сподобається смак і трішки підніме настрій».

Андрій Беднарський, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Наші дітки — це те, заради чого наші військові зараз на фронті. Передаємо дитячі малюнки. Деякі військові роблять колекції, вішають у себе на стінах. І таким чином в них піднімається бойовий дух».

Наразі в Україні перебуває близько півсотні автівок з Нідерландів. Усі вони невдовзі поїдуть на фронт, залишається лише відремонтувати та пофарбувати їх.

Руслан Легкий, голова БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Коли машини приїжджають до нас із-закордону, ми їх ремонтуємо, діагностуємо, фарбуємо і далі завозимо на фронт. Одну продіагностували, ремонт близько 40 тисяч грн. Тому дуже потребуємо кошти на ремонти автомобілів. Знову ж звертаються з тим, що можливо у когось є своє СТО або є знижки на автозапчастини».

Здавалося, 50 автівок — велика кількість. Утім волонтери зазначають, що запитів у них набагато більше. Близько сотні. І кількість тільки збільшується.

Андрій Усенко, волонтер БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні Серця»:

«Їздимо кожен тиждень на фронт. Хлопці зустрічають нормально. Дуже раді бачить, дуже раді, що ми приїжджаємо, що ми допомагаємо їм, що возимо машини, дрони, що все це працює. Інколи кажуть: «Без вас ми би тут не змогли, не витримали». Без машин наших, тому що машин немає зовсім. Машини у них, як патрони».

Тож поки ці 5 автівок поїхали на фронт, зробіть внесок у поїздку наступних. Задонатити на ремонт автівок Ви можете за посиланнями:

https://send.monobank.ua/jar/9kMfrZEBMT

https://next.privat24.ua/send/bdb3n