Поділитися


Ірпінь та Коцюбинське стали побратимами

Сьогодні Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш підписали угоду про побратимство між містом Ірпінь та селищем Коцюбинське. Про це мер Ірпеня повідомив на своїй сторінці у фейсбуці. 

«З 1962 року Коцюбинське було в адміністративному підпорядкуванні Ірпінської міської ради. Ми мали спільну освітню, медичну, культурну та інші сфери.  Мешканці Коцюбинського обирали міського голову Ірпеня і мали своїх представників в Ірпінській міськраді та виконавчому комітеті. Минулого року після місцевих виборів громада Коцюбинського виборола право бути окремою громадою. До цієї справи потужно долучилася і Коцюбинська команда партії “Нові Обличчя”, яка має найбільшу фракцію у селищній раді. Попри тиск потужного лобі столичних забудовників, ласих до Біличанського лісу, команда Сергія Даніша дійшла до вищого керівництва держави і тепер Коцюбинське – самостійне», – написав Маркушин.

Відсьогодні Ірпінь та Коцюбинське будуть втілювати нові спільні проєкти – в інфраструктурному, молодіжному, спортивному та туристичному напрямках.

«Попереду у наших громад безліч спільних цікавих проектів. Зокрема, у молодіжному, туристичному, спортивному, інфраструктурному напрямках. Ми завжди мали сильну підтримку з боку Ірпеня і, я впевнений, матимемо її й надалі», – розповів Сергій Даніш на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, Ірпінь має побратимські зв’язки з низкою міст світу та України: Мілуокі (США), Борна (Німеччина), Піш (Польща), Алітус (Литва), Паневежис (Литва), Мцхета (Грузія), Молодечно (Білорусь), Сміла (Україна), Переяслав (Україна). 

Найбільш активною є співпраця з німецьким містом Борна, з яким у 2016 році було відновлене партнерство. Ірпінь і Борна реалізовують уже третій крупний спільний проєкт – створення в нашому місті добровільної пожежної дружини. У рамках проєкту в кінці жовтня – на початку листопада минулого року в Ірпені перебувала група німецьких пожежників

У середині жовтня минулого року делегація Ірпінської міської ради на чолі з першим заступником мера Олександром Маркушиним відвідала інше місто-побратим – Мцхету (Грузія), яка щороку 14 жовтня стає епіцентром загальнонаціонального свята Мцхетоба-Светіцховлоба. Візит відбувся на офіційне запрошення керівництва Мцхети.

У День Ірпеня, який відзначали минулого року 21 вересня, привітати ірпінців приїхали делегації з міст-побратимів Алітуса (Литва) та Молодечно (Білорусь).

Поділитися