Поділитися


Ірпінь отримав почесну відзнаку «Місто-Герой України»

Сьогодні в рамках відзначення другої річниці звільнення Київської області від російських окупантів Президент України Володимир Зеленський вручив почесну відзнаку «Місто – герой України» меру Ірпеня Олександру Маркушину. Про це повідомили в офіційному інтернет-представництві Глави держави.

«Для нас це війна на захист України й усього, що робить людей людьми. Саме тому в цієї війни – глобальне значення. Це війна за право на існування для нашої держави та водночас за право на життя для кожної людини. За гідність для нашого народу й для кожного народу, який прагне своєї долі. Це війна за те, щоб ніхто не смів ставати звіром щодо інших», – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, коли українські воїни вигнали російських окупантів із Бучі, Ірпеня, Бородянки та інших міст і громад Київщини, а потім із Сумщини, Чернігівщини, увесь світ побачив, що це – перемоги не лише української сміливості та зброї, а й людської моралі.

«Я пишаюся кожним і кожною, хто присвячує своє життя тому, щоб життя всієї нашої України збереглося. Я дякую всім у світі, хто нам справді допомагає. І хай увесь світ ніколи не забуває, якою ціною дається ця битва та яке зло ми зупиняємо тут, на нашій землі», – зазначив Президент. 

Варто зазначити, що таку ж почесну відзнаку було вручено начальнику Гостомельської селищної військової адміністрації Сергію Смалю.

Нагадаємо, Президент України указом від 6 березня 2022 року запровадив почесну відзнаку «Місто – герой України» задля відзначення подвигу, героїзму та стійкості громадян, які вони виявили в захисті своїх міст під час відсічі збройній агресії російської федерації. 24 березня 2022 року звання міст-героїв присвоєно Бучі, Ірпеню, Миколаєву, Охтирці. Відзнаку також надано містам Волновасі, Гостомелю, Маріуполю, Харкову, Херсону, Чернігову.

Поділитися