Інфекційка Ірпінської лікарні стала повністю енергонезалежною (відео)
Поділитися


Інфекційка Ірпінської лікарні стала повністю енергонезалежною (відео)

Інфекційне відділення Ірпінської центральної  міської лікарні, що в Бучі, стало повністю енергонезалежним. Тут встановили сонячну станцію, яка на 100% закриває потреби інфекційки в електроенергії. Система вже пройшла випробування і запущена в роботу.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:

«Вона вже третій день  повністю працює незалежно. З мережі жодного кіловату енергії не взяло. Акумуляторних батарей у нас вісім по п’ять кіловат, це на сорок кіловат. Незалежність станції дозволяє видавати електроенергію протягом доби».

Ернест Білялов, технічний директор компанії «Алтек-Київ»:

«Ми вночі намагалися  протестувати цю систему. І виходить, що за цю ніч повністю на акумуляторах система пропрацювала і спожила тільки половину цих акумуляторів. Зранку знову стало сонце. У нас є навіть надлишок, яким ми можемо компенсувати споживання інших об’єктів, які підключені до цієї підстанції».

Залучити кошти на придбання цієї потужної станції допоміг ексзаступник Київської обласної військової адміністрації Віталій Власюк.

Віталій Власюк, ексзаступник голови КОВА:

«Це один із моїх найкращих проєктів, коли вдалося залучити допомогу від уряду Хорватії. І вони б її ніколи в житті не дали б, якби не були впевнені, що ми їх ефективно використаємо».

Можливо, не всі знають, але там, де зараз стоїть красива будівля, вкрита сонячними панелями, ще два роки тому було щось схоже на сарай. У рекордні строки, в період пандемії КОВІДУ, всього за 19 днів, приміщення  реконструювали, а точніше, побудували фактично з нуля.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«В Україні немає схожих випадків, щоб за 19 днів фактично, такий об’єкт інфраструктури, як інфекційна лікарня, в тому вигляді, яка вона є, з тим забезпеченням, яке є, з тими комунікаціями, які заведені, проведені, щоб був створений такий об’єкт за 19 днів, за весь період незалежності».

Тоді керівник лікарні Антон Довгопол зазначив, це відділення має бути незалежним в усьому. І от зараз, окрім  технічної та технологічної незалежності, сонячна станція завершила цикл повної незалежності інфекційки.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Хочу подякувати Віталію Власюку, послу Хорватії в Україні за ту допомогу, і, звичайно, підрядній організації, яка встановила ці сонячні панелі, і сьогодні ми маємо по енергозабезпеченню незалежне повністю живлення».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«Ми будемо робити все командно для того, щоб за найкоротший період притягнути сюди ще більш сучасне і ефективніше обладнання, яке зможе й надалі рятувати наших містян».

Поділитися