Поділитися


Екс-міністр Великобританії Брукс Ньюмарк засвідчив воєнні злочини путіна в Ірпені (відео)

Він залишив наукову діяльність в Оксфорді і приїхав допомагати Україні. Колишній міністр соціального розвитку Великобританії Брукс Ньюмарк спільно з латвійцем Райтсом Буллітсом  з пеших днів війни заснували Благодійний фонд «Ангели для України». Зараз приїхали до Ірпеня, щоб власними очима побачити те, що раніше бачили по телевізору і зрозуміти, як  можна допомогти. На зустрічі з першим заступником Ірпінського міського голови Андрієм Кравчуком обговорили можливу співпрацю.

Брукс Ньюмарк, співзасновник БФ «Ангели для України»:

«Головне завдання фонду – евакуація людей. Раніше ми  допомагали людям вибратися за межі України, потім евакуйовували в межах України. А тепер вивозимо поранених з прифронтової зони. І ми також розуміємо, що зараз в Ірпені та інших містах України – першочергові питання – це відбудова.  І ми збираємо інформацію, щоб познайомити з нею партнерів, залучити інші фонди, з якими співпрацюємо, і допомогти вам у цьому».

Оглядаючи пошкоджені російською армією житлові комплекси, Брукс Ньюмарк  також сказав, що на Заході багато впливових людей не розуміють того, що насправді відбувається в Україні. І своїм завданням англієць вважає донести правдиву інформацію якомога більше політикам та можновладцям. За його словами, чим більше людей засвідчуватимуть побачену реальність, тим суворіше буде осудження путіна та його команди.

Брукс Ньюмарк, співзасновник БФ «Ангели для України»:

«Те, що ми тут бачимо, це чистий воєнний злочин. І ми повинні це засвідчити, щоб після закінчення війни пред’явити путіну і його людям кримінальну відповідальність за те, що вони наробили. Путін – це воєнний злочинець. І це повинні усі розуміти, це повинні знати усі політики по обох сторонах океану і не схиляти до якихось переговорів з ним».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Хотів би подякувати колегам, друзям і партнерам за інтерес до Ірпінської громади, шановному пану Бруксу, нашій делегації з Британії за те, що проявляють інтерес до життєдіяльності Ірпеня. Будемо сподіватися, що вони донесуть цю інформацію до усіх благодійних фондів, з якими вони співпрацюють, щоб заручитися підтримкою у відбудові наших приватних будинків і багатоквартирних житлових будинків».

Поділитися