Поділитися


До України прибув літак з тестами на коронавірус

Вночі 23 березня до України з Китаю прибув літак з тестами на коронавірус. Про це повідомили у Офісі президента.

«Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що медзасоби, зокрема тести для ПЛР, мають передати до лабораторій у кожний регіон України.

«Експрес-тести, а також медичні маски спрямовуватимуться для першочергових потреб медиків, військовослужбовців, працівників поліції, Держприкордонслужби та інших. Швидкі тести використовуватимуться бригадами екстреної допомоги для перевірки людей, у яких виявлена підвищена температура та є підозра на коронавірусну хворобу. У разі позитивного результату експрес-тесту лікарі мають узяти додатковий зразок для підтвердження в лабораторії за допомогою ПЛР-тесту», – заявили в ОП.

Очікується, що цього тижня відбудеться ще кілька рейсів з Китаю з медичним вантажем.

За повідомленням Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, станом на 22:50 22 березня зафіксовано вже 73 лабораторно підтверджених випадків викликаного коронавірусом захворювання COVID-19.

Поділитися