Поділитися


Для публікації у книзі “Діти війни” свої твори подали 177 дітей Київщини

1 травня 2024 року завершився прийом поетичних, прозових та художніх творів від дітей, які пережили окупацію або часткову окупацію Київщини у лютому-березні 2022 року. Прийом творів, які буде видано цього року книгою “Діти війни”, тривав з 1 березня 2024 року. Для публікації у книзі “Діти війни” свої твори подали 177 дітей Київщини. Про це повідомив СЕО Товариства “Відважних” Володимир Карплюк.

«Загалом до участі у видавничому проєкті “Діти війни” подались 177 дітей з деокупованих міст та селищ Київщини. З них 104 учасники надіслали свої поетичні та прозові твори, а 73 учасників представили малюнки для публікації у книзі, яку за ініціативи Національної спілки письменників України буде видано 2024 року», — розповів Карплюк.

2024 05 07 13.01.29

Він також додав, що ця книга стане творчим голосом талановитих дітей Київщини, які пережили складні часи окупації у лютому-березні 2022 року. «Ця книга стане частиною видавничої програми “Слова Відважних”. Остаточне рішення про публікацію поетичних та прозових творів кожного автора прийматиме Національна спілка письменників України. Саме про це ми підписали Меморандум з головою НСПУ Михайлом Сидоржевським», — наголосив Володимир Карплюк.

2024 05 07 13.01.19

Нагадаємо, це не перша соціально-культурна ініціатива Товариства “ВІДВАЖНИХ”. Компанія щороку підтримує проведення Всеукраїнського пленеру “Намальований Ірпінь”, заснувала найбільшу в Україні за розміром преміального фонду Літературну премію Ірпеня, профінансувала створення найдовшого в Україні Літературного муралу Ірпеня і найбільший у світі мурал з картиною Тараса Шевченка “Катерина”. Також за підтримки компанії було створено бронзову скульптуру “Спротив” на честь захисників Київщини, документальний фільм “Форпост Ірпінь” на основі книги Петра Щербини “Битва за Ірпінь”. Засновники компанії подарували Ірпінській громаді встановлений на Центральній площі міста пам’ятник Тарасу Шевченку.

Поділитися