Поділитися


Чи зупиниться відбудова приватного сектора на Багірова та Гостомельському шосе?

Комплексна відбудова приватного сектора на вулицях Багірова та Гостомельському шосе в Ірпені почалася ще наприкінці травня минулого року. Це — найбільш пошкоджений мікрорайон в Ірпені. Його почали відбудовувати за обласною програмою: частину будинків капітально ремонтують, інші — зводять «з нуля». На останній, 39-тій, сесії Ірпінської міської ради на порядок денний було винесено декілька питань щодо відбудови цього приватного сектору. Частину рішень не прийняли через брак голосів. Чи означає це, що відбудова цілого мікрорайону зупиниться? Відповідь — у нашому матеріалі.

Наразі у межах обласної програми вже завершено поточний ремонт у 38 приватних будинках на Багірова та Гостомельському шосе. Активні будівельні роботи тривають на тих ділянках, де оселі зводять «з нуля». Таких тут 42 будинки.

«Відбудова активно триває. На сесії Ірпінської міської ради було проголосовано переділення коштів на кожен приватний будинок. До цього сесії довго не проводилися, але Ірпінська міська рада активно працювала. Підрядники здавали акти виконаних робіт, вони були перевірені відповідними службами і підписані. Чекали тільки сесії та фінансування. Вона відбулась — фінансування є. Зараз відповідні довідки з фінуправління передадуть на казначейство, підуть оплати підрядникам. Після цього, я думаю, роботи підуть ще активніше», — зазначив у коментарях журналістам ITV перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Інше питання, яке не змогли прийняти на сесії, стосувалося надання права забудови земельних ділянок, на яких будуються нові оселі. Однак, за словами Кравчука, на темпи відбудови ця ситуація вплинути не має.

«Це принципово ситуацію не змінює і будувати будинок не заважає. Я думаю, наразі це не стане на заваді відбудові», — пояснив перший заступник міського голови.

Раніше термін закінчення відбудови приватного сектору призначали на кінець 2023 року, згодом — на весну 2024 року. Тепер Андрій Кравчук зазначає, що добудувати усі будинки мають до кінця цього літа.

«Думали, що процес буде швидше, але є багато факторів, що впливають на темпи будівництва. Зокрема, мобілізація. На будівництві –  більшість чоловіки, тому все складніше і складніше. Але процес іде, й це головне. Ставили амбітні цілі, трошки посунемось, але проєкт завершимо», — зазначає Андрій Кравчук.

Тож відбудова приватного сектору на вулицях Багірова та Гостомельському шосе триває. А питання, яке не вдалося прийняти на 39-тій сесії, мають найближчим часом проголосувати вже на 40-ій позачерговій сесії Ірпінської міськради.

А чому депутати утрималися від голосування щодо деяких питань на останній сесії Ірпінської міськради – читайте ТУТ.  

Поділитися