Поділитися


Чого чекати від Irpin Book Fest цього року?

День «Захисту дітей» в Ірпені буде відзначатися особливо – на центральній площі протягом вихідних (1 та 2 червня) проходитиме «Family Weekend», родзинкою якого стане «Irpin Book Fest».

Він проходитиме паралельно основному заходу, але своєю грандіозністю і креативом ні в чому йому не поступатиметься.

Програма «Irpin Book Fest» 1 червня (субота):
10:00 – книжковий ярмарок
11:00-12:00 – читання для дітей
12:00-13:00 – презентація книжки від «Katebooks»(Влада)
13:00-14:00 – Олександр Есаулов презентує серію «Дитячий детектив» 14:00-14:35 – ляльковий театр із виставою «Справжній тато»
15:00-16:00 – презентація Мельниченко Єлизавети (авторка книг «Синій Ліс і чарівник Магрітт. Казки до картин Рене Магрітт») і Бондаренко Станіслав (автор книги «Кролики, ролики і Кондратюк») 16:00-16:30 – Василь Чернявський презентує книгу «Пляжный смотритель»
16:30-17:00 – Ольга Кацан презентує літературний журнал «Магістраль»

У суботу з 10.00 ранку площею міста заволодіють КНИГИ, які можна буде не лише погортати, а й придбати до своєї сімейної бібліотеки. Але не прості, а найкращі для найкращих – дитячі книги відомих та добре відомих усім українським дітям авторів. Шеренгами виставлятимуть столи і столики з великих корпораційних і маленьких локальних видавництв та книгарень. Кольорові, яскраві обкладинки мерехтітимуть під яскравим сонечком ( а ми перевірили – природа також підтримає маленьких книголюбів теплою та безхмарною погодою). Адже де ще може так сильно розігратися фантазія ілюстраторів, як не на палітурці дитячої книжечки.

«Irpin Book Fest – 2018″

Паралельно з цим протягом всього дня на сцені автори, організатори та учасники фестивалю будуть розважати найвибагливіших та найприскіпливіших любителів літератури – адже діти аби що не читатимуть!

Запрошувати до неймовірного світу книги розпочне ірпінський шматочок книжкового розмаїття – книгарня «Katebooks». Саме вони запросять всіх гостей фестивалю: і великих, і малих насолодитися інтерактивним читанням популярної дитячої та підліткової літератури. Але на цьому їх виступ не закінчиться. Відразу після читання, вони презентуватимуть нову дитячу книгу. Яку? Приходьте та самі почуєте, побачите і навіть доторкнетесь до новинки-цікавинки. Але як-то кажуть, усе нове – це добре забуте старе.

Олександр Есаулов ще раз підтвердить правдивість цієї фрази: підлітки та дорослі ностальгійно посміхнуться, а молодші школярі відкриють для себе неповторну серію «Дитячий детектив». Це книги які можна перечитувати сотні разів у будь-якому віці і щоразу знаходити щось нове і цікаве. Тому якщо шукаєте, що б почитати всією сім`єю – книги Олександра Есаулова саме для вас. Адже вони вже стали справжньою класикою без вікових обмежень.

Книги ж це не тільки суха проза, але й ретельно виписані п`єси, одну з яких відтворить Київський приватний театр ляльок «Равлик». Актори представлять постановку «Золоте курчатко або справжній тато», яка ще у 1999 році на празькому театральному фестивалі здобула кубок за найкращу дитячу виставу. Хоча акторський склад з того часу змінився, але герої вистави безсумнівно закохують у себе діток знову і знову.

Наступними на сцені виступатимуть ті, чиї книги точно не можуть не привернути увагу юних читачів – Єлизавета Мельниченко розповість про свою книгу «Синій Ліс і чарівник Магрітт.

Казки до картин Рене Магрітт», а Станіслав Бондаренко в свою чергу про свою – «Кролики, ролики і Кондратюк».

Хоча україномовні книги переважатимуть на фестивалі, іншомовні також не будуть поза бортом ірпінського літературного корабля. Василь Чернявський виступатиме з книгою «Пляжный смотритель». Екстравагантна, незвична але надзвичайно цікава історія, викладена легкою, зрозумілою для підлітків мовою.

І звичайно ж, якщо говорити про дитячу та молодіжну літературу, то просто не можна оминути юних авторів. Ольга Кацан розповість неймовірну історію створення літературно-мистецького журналу «Магістраль», автори якого є студентами різних спеціальностей та навіть університетів. Що ж їх об`єднує? Любов до книги!

Приходь, і стань частиною історії сучасної української літератури.

Поділитися