Поділитися


Безпека житла: особливості реагування «Antiterror Security Group»

Група швидкого реагування охоронної компанії «Antiterror Security Group» отримала сигнал від оперативного чергового про спробу пограбування будинку в ПриірпінніВ екіпажу зовсім небагато часу, щоб одягнути засоби спецзахисту і вирушити на об’єкт тривоги. Чи встигнуть вони затримати зловмисника та скільки на це піде часу, ми вирішили перевірити особисто.

Дмитро Орлов, директор компанії «Antiterror Security Group»:
«З моменту отримання інформації про спрацювання датчиків група швидкого реагування протягом одної хвилини повинна одягнути спеціальні засоби захисту, тобто бронежилети, захисні шоломи, взяти радіостанції, газові балончики, дубинки, стяжки. І після цього протягом одної хвилини екіпаж повинен виїхати на місце спрацювання».

Вже на старті екіпаж бачить на планшеті маршрут руху і специфікацію будинку. Це дозволяє ще в дорозі продумати план пересування на об’єкті й застати грабіжника зненацька. А поки автівка мчить до зазначеної адреси, оперативний черговий паралельно координує її шлях у режимі онлайн.

Дмитро Орлов:
«Це робиться для того, щоби обирався оптимальний найшвидший маршрут, з урахування трафіку та інших загроз, які можуть виникати – ремонт доріг, обїзд. Це все враховується».

Оперативний черговий може також контролювати, які саме датчики на об’єкті спрацьовують. Поки екіпаж у дорозі, цього разу з’ясувалося: сигнал руху в кімнаті хибний, але є спроба проникнення через вхідні двері. У цій ситуації достатньо одного екіпажу.

Дмитро Орлов: 
«Залежить від самого об’єкта і які саме датчики спрацювали. Тобто, якщо спрацювали, наприклад, покроково датчик входу, датчик руху в одній кімнаті, в іншій кімнаті – тут уже слід приймати рішення про висилку, скоріш за все, декількох груп».

Група «Антитерору» на місці. Особливості споруди вони вже знають. Але практично неможливо передбачити, чи озброєний грабіжник і що в нього в голові, тому для захисту бійці використовують бронепапку. Напоготові й травматичний пістолет.

Боєць:
«Зброю на підлогу! Руки на двері!»

Цього разу грабіжнику не вдалося навіть потрапити до будинку. І хоча це було всього лише відпрацювання ситуації, але все саме так і відбувається у справжніх умовах. Групі швидкого реагування «Антитерору» вистачило 8 хвилин, щоб попередити пограбування. Але зараз у компанії працюють над тим, щоб час прибуття на об‘єкт скоротити.

Дмитро Орлов:
«У зв’язку з цим ми додатково придбали автомобілі, які будуть використовуватися надалі групами швидкого реагування, що дозволить перекрити наш Ірпінський регіон більш щільно і, таким чином, скоротити час прибуття до місця події».

Поділитися