Поділитися


Американські благодійники відновили квартиру багатодітної родини з Ірпеня (відео)

У багатодітної ірпінської родини Любченків довгоочікуване новосілля. Вони повернулися у свою відновлену квартиру. У березні 2022 року їхній багатоквартирний будинок на вулиці Лисенка в Ірпені був дуже пошкоджений окупантами.

Дивлячись на це світле затишне житло зараз, складно повірити, що ще у листопаді минулого року воно виглядало як суцільна руїна. Понад рік Любченки уп’ятьох жили у модульному містечку «Дубки».

Сергій Любченко, мешканець Ірпеня:

«Звичайно, що було важко у певні моменти, але ми все-таки це все витримали, це все пройшли. У своїй хаті вже, як-то кажуть, і стіни гріють!»

Повернення родини у своє житло стало можливим завдяки співпраці Ірпінської міської ради з американським фондом «Global changes with impact partners» на чолі з меценатом Денні Джейкобсом та завдяки активній підтримці представника фонду в Україні Девіда Консолі. Цей фонд повністю відновив та відремонтував цю та ще три інші квартири у будинку.

Каріна Любченко, мешканка Ірпеня:

«Дуже дякую Денні і Девіду за те, що вони відбудували нашу квартиру. Я дуже рада і нарешті я вдома».

Від Ірпінської міської ради Любченкам подарували меблі та необхідну для життя техніку.

Тетяна Любченко, мешканка Ірпеня:

«Сьогодні нарешті всі сумки розберуться і, я думаю, діти будуть у захваті, що вони будуть спати на своїх ліжечках окремо, тому що ми спали всі разом.. Не було нічого, а тепер є, Слава Богу, завдяки фонду і міській раді. Дуже велике дякуємо!».

Михайло Сапон, начальник відділу містобудування та архітектури Ірпінської міської ради:

«Зараз ми ще спілкуємося з нашими американськими колегами про те, що, можливо, все-таки розширити цю програму для того, щоб всі мешканці цього будинку, які не мають можливості у відновленні,її отримали».

Поділитися