Поділитися


В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

В Ірпінській міській бібліотеці відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений». Це – 5 картин, зроблені зі смертоносного металу. А основою для них послужили шматки простреленого даху легендарного будинку-дачі Карабута в Ірпені на вулиці Матвія Донцова (колишня Тургенівська). Автор картин – художник Олександр Меший, який тривалий час жив у цьому будинку з колишньою дружиною. 

«Після бойових дій в Ірпені цей будинок дивом уцілів. Звісно, його трохи посікло осколками, але на відміну від новобудов, що були поруч, цей старожил вистояв. Коли я побачив посічений дах, то народилася ідея зробити з нього мистецтво», – поділився автор картин. 

В основу сюжетів для картин лягли вже відомі історії повномасштабної війни. Тут і легендарна фраза-відповідь російському крейсеру «москва» від українських солдатів з острова Зміїний, і мініатюра, як фермерський трактор украв російський танк, і славнозвісна пісня «Ой, у лузі червона калина», що від лютого 2022 року отримала нове життя.

Олександр Меший поділився, що планує й надалі створювати тематичні картини. Побачити вже існуючі ви можете в Ірпінській міській бібліотеці до кінця квітня.

Поділитися