Поділитися


Західні ЗМІ прогнозують туристичний бум в Україні через серіал “Чорнобиль”

Це пов’язують з успіхом п’ятисерійного британо-американського міні-серіалу “Чорнобиль” від HBO та Sky Atlantic, повідомляє Hromadske.

Як повідомляє CNBC, за словами директора туристичного агентства SoloEast Сергія Іванчука, замовлення на червень, липень і серпень зросли приблизно на 40% після виходу серіалу.

Туристичний сайт Kayak виявив, що попит на авіаквитки до Києва виріс на 18% з моменту виходу серіалу, а додаток Travel Hopper зафіксував збільшення на 8%.

“Поп-культура дійсно стимулює багато розмов і натхнення навколо туризму, — пояснила Ліана Корвін, експертка з подорожей у Hopper. — Це може призвести до поїздки, якої раніше не було”.

Міні-серіал “Чорнобиль” складається з 5 епізодів, останній вийшов на екрани 3 червня. У команді, яка створювала серіал, зазначали, що вибух — “найменш цікаве з того, що сталося”, бо “Чорнобиль” — “не фільм-катастрофа, а людська історія”.

Знімали серіал у Литві та Києві. Литву обрали, бо там є радянські будівлі та відповідні локації, а також був доступ до Інгалінської атомної електростанції (так званої сестри Чорнобильської АЕС). Роль Прип’яті “грав” спальний район Вільнюса. У Києві вже знімали фінальні епізоди.

Поділитися