Поділитися


Вечір «Іспанські мотиви» в ірпінському парку імені В. Правика

Олександра Страдецька, журналістка:

«Прямісінько в центрі Ірпеня – маленька колоритна частинка Іспанії. Bienvenido a motivos españoles! Що українською означає – ласкаво просимо в іспанські мотиви!»

У парку Правика в Ірпені звучить гітара. Пахне смаженим мигдалем. Таку затишну атмсферу у теплий літній вечір ірпінці створили для своїх гостей – представників невеличкого іспанського містечка Алборая, яке незабаром стане містом-побратимом Ірпеня.

Оксана Сулима, радниця Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва:

«Перші кроки, які будуть зроблені на шляху до підписання угоди про побратимство – це будуть, звичайно, дружні контакти і якісь культурні проєкти. І вже сьогодні ми проводимо перший такий вечір іспанської культури в Ірпені. Дуже сподіваємося, що найближчим часом проведемо вечір української культури в Албораї».

Перший президент іспанської Асоціації «Разом за життя» Вінсенте Карсі Мендес знайомий з Ірпенем давно. Раніше приїжджав сюди в рамках благодійних проєктів, а кілька років тому придбав тут житло і за можливості приїздить в Ірпінь, щоб насолодитися красою тутешньої природи.

Вінсенте Карсі Мендес, перший президент іспанської Асоціації «Juntos por la Vida» («Разом за життя»):

«Мені дуже подобається природа, яка тут є, парки. Я дихаю тут чистим свіжим повітрям. До речі, я живу неподалік звідси».

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:

«Хто забажає більше дізнатися про їхню культуру, має можливість поспілкуватися з самими іспанцями, які приїхали до нас, придбали житло і стали мешканцями нашого міста».

Із самої Албораї на свято привезли орчату. Це традиційний в Іспанії прохолодний напій на основі чуфи – молотого земляного мигдалю. Він з’явився ще у VIII сторіччі.

Олександра Страдецька:

«Орчату називають напоєм іспанських царів. Раніше її могли собі дозволити тільки знатні й багаті люди. А сьогодні нею частуються всі охочі мешканці Ірпеня».

Після частувань приступили до найцікавішого – майстер-класу з фламенко. До нього долучилися і дорослі, і малі. Всі радо плескали в долоні в ритмі іспанських мотивів.

Віолетта Дворнікова, депутатка Ірпінської міськради від ВО «Батьківщина»:

«Такі заходи потрібні нашому місту. Ми на сьогоднішній день маємо дуже багато друзів із різних країн світу і, маючи такі заходи, підкреслюємо ще раз своє ставлення і згадку про них».

Олег Люлюка, мешканець Ірпеня:

«На жаль, нашої іспанської не вистачить, щоб висловити наш захват. Але можна сказати “mucho gracias!”»

Наталія, мешканка Ірпеня:

«В умовах закритих кордонів хоча б Іспанія прийшла до нас, якщо ми не можемо туди. Тому дуже добре, дякую!»

Поділитися