Поділитися


В Ірпені створять мобільний майданчик з переробки будівельного сміття (відео)

Литва допоможе створити в Ірпені мобільний майданчик із переробки будівельного сміття. Відповідний меморандум про співпрацю підписали мер Ірпеня Олександр Маркушин, голова Асоціації переробки відходів України Едуард Аветян та голова Литовської асоціації знесення Рокас Урбонас.

За словами першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука, який вів перемовини з представниками Литви, процес переробки має запуститися якнайшвидше. Для цього залучать усі можливості. 

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Литва в цьому спеціаліст. І вони хочуть надати невелику кількість своїх співробітників і свою техніку. Ми зі свого боку також плануємо залучити до цієї роботи спеціалістів УЖКГ «Ірпінь». Робітників і техніку, яка в них є на балансі, яку нам подарував уряд Японії також будемо залучати, щоб спільно боротися з цією проблемою».

Голова Литовської асоціації знесення Рокас Урбонас зазначив, Литва має колосальний досвід у переробці та сортуванні будівельних відходів і готова поділитися ним з Ірпенем.

Рокас Урбонас, голова Литовської асоціації знесення:

« Ми хочемо допомогти в Ірпеню переробити будівельне сміття. Наша Асоціація об’єднує понад десять компаній у Литві по знесенню і наш досвід більш ніж 30 років».

Мер Ірпеня Олександр Маркушин наголошує,  що такий майданчик з переробки сміття сприятиме покращенню стану екології. А будівельні відходи можна буде використовувати повторно.  

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми домовилися з Литовською стороною, що вони допоможуть нам в прибиранні смітника, який у нас по вулиці Соборній між Ірпенем та Бучею. Допоможуть його правильно розфасувати. Те, що можна використовувати для будівництва нових будинків, для будівництва доріг, звичайно, окремо і будемо його використовувати».

Варто зазначити, Литва вже не вперше підставляє Ірпеню дружнє плече підтримки. П’ятий місяць завдяки фінансуванню литовського уряду у місті відбудовують дитсадок «Радість». Дошкільний заклад розрахований на триста п’ятдесят малюків та має відкритися вже 1 вересня.

Поділитися