Поділитися


В Ірпені обговорили створення ландшафтного заказника «Ріка-Герой Ірпінь» (відео)

В Ірпені відбулася зустріч з ініціаторами створення ландшафтного заказника «Ріка-Герой Ірпінь» на Київщині. Екологи прагнуть, щоб річка Ірпінь разом зі своїми заплавами стала заповідною зоною. У цьому зацікавлена і Ірпінська міська рада. Але перед погодженням бачення ландшафтного заказника, міські управлінці наголошують на  необхідності врахувати проєктні пропозиції міжнародних архітектурних компаній щодо розвитку зони громадського відпочинку на узбережжі річки Ірпінь.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«На Ірпінь звернули увагу багато міжнародних партнерів і ми сьогодні з кількома архітектурними групами напрацьовуємо варіанти розвитку міста, стратегічного розвитку на десятки років вперед. І ми говоримо про те, що річка Ірпінь може стати своєрідним туристичним магнітом, а для цього потрібно вибудовувати проєкти, пов’язані з туризмом».

До створення стратегії післявоєнного розвитку Ірпінської міської громади залучена і всесвітньовідома американська архітектурна компанія Gensler. Її підтримкою заручилися ще 5 місяців тому. У червні представники «Gensler» планують відвідати місто-герой для підтвердження раніше напрацьованих аспектів стратегії розвитку. Один із найважливіших аспектів, пов’язаний саме з річкою Ірпінь.

Роман Титикало, голова екологічнї комісії Київської обласної ради

«Дайте як ви це бачите, де врахувати і ми це зробимо. І далі відпрацювати схему цього відповідно заказника, виходячи з містобудівної ситуації і потреб громади, які є на сьогоднішній момент. Така є пропозиція».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми двома руками «за», щоб була ця зона (ред. заповідна) обмеження і це правильно. І ми за те, щоб були враховані всі містобудівні бачення міста наперед».

За оцінками ірпінських управлінців, підготовка до голосування за рішення про створення ладшафтного заказника займе кілька місяців. Швидше за все, питання буде розглянуто на одній із сесій міськради восени.

Поділитися