Поділитися


В Ірпені готують до відкриття амбулаторію №7

В Ірпені на Київщині готують до відкриття амбулаторію сімейної медицини №7. Вона розташована на вулиці Університетській, 2-Л/1, навпроти парку «Центральний».

Кілька років тому приміщення перейшло від забудовника в комунальну  властість у рахунок пайової участі. І зовсім не було передбачене під медичний заклад, тому робіт довелося виконати тут чимало.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Коли ми отримали приміщення, тут було вільне планування – просто 270 квадратів, які мають тільки зовнішні стіни. Усе, що ви бачите наразі – перегородки, кабінети – це все ми планували, підлаштовували під норми ДБН, під ліцейнзійні умови для медичного закладу».

Зараз ремонтні роботи вже на завершальному етапі. Майстри  поштукатурили стіни й перейшли до малярно-оздоблювальних робіт. У приміщенні змонтували закриту систему кондиціювання та вентиляції. Це дозволить підтримувати належну температуру повітря як улітку, так і взимку. У кабінетах додатково поставлять ще й кондиціонери. Всюди проклали систему теплої підлоги. До амбулаторії буде один вхід із вулиці, а ще один – із двору. Тут передбачили умови для людей із обмеженими можливостями та мам із візочками.

 Андрій Левківський:
«Тут буде встановлений електропідйомник, який функціонуватиме, як ліфт. Під’їхавши, мама зможе зайти з візочком, стати, натиснути на кнопку, піднятися й потрапити в амбулаторію».

Амбулаторія №7 буде найбільшою в Ірпені. Вона зможе  обслуговувати близько 15 тисяч мешканців регіону.

Максим Плешко, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Я дуже радий, що ця амбулаторія невдовзі запрацює. Як депутат цього округу, переконаний в її актуальності, оскільки туту цьому районі, який активно забудовувався, проживає дуже багато молодих сімей, дітей, які потребують близької відстані до амбулаторії. Саме в цьому реалізовується ідея доступності первинної медицини в Ірпеніщоб ви не йшли більше ніж 500 метрів. Ось будинок, а ось сімейний лікар».

Поділитися