Поділитися


В ІЛІТі планують навчати дітей 3d-моделюванню (відео)

В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій планують запровадити авторський курс технологій майбутнього. Для початку тут організували зустріч-знайомство з автором книг, які є основою цього курсу, Сергієм Вакаріним. Завадити зустрічі не змогла навіть повітряна тривога. Щоб поспілкуватися з гостем усі дружно перемістилися в укриття.

Сергій Вакарін, автор книг про технології майбутнього:

«Я написав книгу про робототехніку та штучний інтелект на основі досвіду проведення відповідних курсів і у київських школах, і також візитів до відповідних лабораторій у США, у Європі. Крім того, книги про освіту засновані на європейському досвіді. На основі контакту з Майкрософт, з Європейською комісією, які відповідають за ці освітні напрямки».

Сергій Вакарін радить ІЛІТу особливу увагу звернути на таку технологію майбутнього, як 3d-моделювання. Саме цьому колеги Вакаріна, Сергій Храмов та Дмитро Погребний вже рік успішно навчають київських школярів.

Сергій Храмов, викладач 3d-моделювання:

«Саме завдяки тому, що ми модифікуємо програму, яка є офіційною з уроків інформатики, за допомогою цієї додаткової модифікації під сучасні технології, використовуючи ці знання ми допомагаємо дітям адаптуватися під умови сучасного світу, стати важливим працівником, де оточують роботи і штучні інтелекти».

На завершення зустрічі ілітівці поділилися своїми враженнями від знайомства з авторами нового курсу та готовністю осягати щось нове.

Нікіта, учень Ірпінського ліцею інноваційних технології:

«Мені сподобалося, як він розповів про значення наук у нашому житті і взагалі це було для мене цікаво».

Домініка, учениця Ірпінського ліцею інноваційних технології:

«Це було дуже цікаво. Дуже багато нової інформації дізналися».

Олександра, учениця Ірпінського ліцею інноваційних технології:

«Мені дуже сподобалося, бо я хочу просуватися в ІТ-сфері».

В ІЛІТі вважають, щоб іти в ногу з часом, вивчення прогресивних технологій майбутнього не потрібно відкладати на потім, бо майбутнє формується вже зараз.

Марія Гостін, в.о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Дуже важлива зустріч для нас. Адже діти хочуть, вони цікавляться цим в позаурочний час, вони це досліджують. Тому найактуальніше — це зробити зараз. Тому що зараз — це майбутнє. І, як розповідали хлопці, попит шалений і розвиток шалений. Тому, якщо у нас все вийде, і ми реально зможемо відкрити цей гурток на базі ліцею, це буде надзвичайно великим кроком вперед для Ірпінського ліцею інноваційних технологій».

Поділитися