Поділитися


Секретарем Білогородської сільради обрали підприємця й волонтера Юрія Марченка 

Новим секретарем Білогородської сільської ради Бучанського району став голова фракції «Європейська Солідарність», підприємець і громадський діяч Юрій Марченко. Досі він очолював постійну комісію сільради з питань комунального майна, земельних ресурсів, будівництва та архітектури.

Юрію Марченку 49 років. Народився і виріс у Києві, за освітою – інженер-механік (закінчив Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського») та юрист (Київський національний університет ім. Т. Шевченка).

У Білогородку переїхав із сім’єю у 2007 р. У 2013 р. заснував компанію «БілгородНет», яка забезпечує якісним інтернетом п’ять із десяти сіл Білогородської громади. За власні кошти підприємство підключило до мережі й безкоштовно обслуговує соціальні об’єкти сіл – будинки культури, школи, дитсадки, забезпечує безкоштовний Wi-Fi у центральному парку Білогородки.

Після початку повномасштабної війни провайдер «БілгородНет» забезпечив підрозділи ЗСУ й тероборони в регіоні оптоволоконним зв’язком, засобами зв’язку та спостереження. При ушкодженнях мереж працівники компанії під обстрілами відновлювали зв’язок.

Водночас керівник підприємства вступив до лав територіальної оборони й активно долучився до волонтерської діяльності. Зокрема, організовував зберігання й перевезення гуманітарних вантажів для жителів Ірпінської громади, доставляв допомогу в місто-Герой Ірпінь та село Михайлівка-Рубежівка Ірпінської громади, брав участь в евакуації мешканців Ірпеня та Приірпіння. За це Юрій Марченко нещодавно отримав подяку від Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Поділитися