Поділитися


Розпочався прийом творів на отримання Літературної премії Ірпеня за 2021 рік

Засновники Літературної премії Ірпеня – товариство «Відважних» та Інвестиційна рада Ірпеня – оголосили про початок прийому літературних творів для визначення лавреатів премії за 2021 рік.

Літературна премія Ірпеня – щорічна всеукраїнська премія в галузі літератури, заснована 2020 року товариством «Відважних» та Інвестиційною радою Ірпеня з метою пошуку нових авторів і їх мотивації до подальшої творчості. Премія вручається в трьох номінаціях: «Проза», «Поезія» та «Література для дітей» (саме в Ірпені жив письменник, автор «Пригод Незнайка» Микола Носов). На розгляд журі приймаються невидані раніше рукописи авторів, які дотепер не видавали жодної книги, але публікували свої твори в колективних збірках чи антологіях. Вік та географія претендентів на отримання премії необмежений. Тематика творів та їхній обсяг – вільні. Дедлайн подачі творів – до 31 грудня 2021 року.

Нагородження лавреатів премії за 2021 рік відбудеться 21 березня 2022 року. Троє переможців у номінаціях «Проза», «Поезія» та «Література для дітей» отримають по 50 тис. грн кожен. Крім цього, ТОВ «Відважних» установило додаткову заохочувальну премію в розмірі 10 тис. грн. Тобто загальний преміальний фонд Літературної премії Ірпеня – 160 тис. грн.

Рукописи потрібно надсилати у форматі Microsoft Word (із доданими фото і біографією автора та його контактною інформацією) на електронну пошту [email protected]. Тема листа — «Літературна премія Ірпеня».

Нагадаємо, Літературна премія Ірпеня увійшла в першу трійку всеукраїнських літературних премій за рівнем грошової винагороди, що виплачується переможцям. При цьому ірпінська премія є першою за розміром грошової винагороди з усіх приватних літературних премій в Україні.

Цьогоріч товариство «Відважних» вручило нагороди лавреатам Літературної премії Ірпеня, заснованої 2020 року. У номінації «Література для дітей» премію отримала Олена Терещенко з повістю «Скринька королеви Анни», в номінації «Проза» найкращим був роман Юлії Шеко «Розділені навпіл», а серед поетів журі відзначило Юлію Григорук (збірка «Забинтований світ»).

«Ми хочемо зробити так, щоб Ірпінь знову став для письменників знаковим містом, щоб їм хотілося сюди приїжджати, щоб вони розуміли, що їхня творчість тут буде підтримана», – сказав під час нагородження СЕО товариства «Відважних», голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Товариство «Відважних» – група будівельних компаній. З 2010 року колектив побудував 16 житлових комплексів, у яких уже проживає 10000 мешканців. Група створила та управляє такими проєктами в галузі нерухомості, як ЖК «Новатор» «Варшавський Двір», «Річ Таун Буча», «Буча Квартал», «Центральний», «Парковий», «Лісова Буча», «Полтавський», «Централ Хауз» тощо. Наразі товариство «Відважних» будує ЖК «Бургундія» та «Новатор Ірпінь». Найближчим часом компанія розпочне будівництво ще декількох житлових комплексів у Київській області.

Поділитися