Поділитися


Приватний сектор на вулиці Багірова і Гостомельському шосе в Ірпені відбудують за єдиним комплексним проєктом

Приватні будинки на вулиці Багірова та Гостомельському шосе в Ірпені будуть відбудовувати за єдиним комплексним проєктом всього мікрорайону. Зараз розробляється візуалізація та збір даних для проєктування.

«Обласна військова адміністрація виділила нам 75 мільйонів. Із них 60 мільйонів ми резервуємо для проєктування і частково відбудови цілого мікрорайону – вулиці Багірова та Гостомельського шосе. На відбудову всіх приватних будинків цього, звичайно, не вистачить, але, маючи проєкт, ми зможемо залучити благодійників і меценатів», — розповів журналістам ITV Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

За словами першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука, йдеться про понад 80 пошкоджених і знищених повністю приватних будинків. Приблизно половина із них потребують капітального ремонту, а решта – відбудови з нуля.

«Зараз дуже активно триває підготовка до проектування, ведеться топозйомка місцевості, збираються документи по кожному будинку. Першочергово маємо зробити повну візуалізацію, а вже потім будемо рухатися в напрямку пошуків фінансування на відбудову», — уточнив Андрій Кравчук.

Як відомо, мікрорайон в межах вулиць Багірова та Гостомельського шосе в Ірпені найбільше у місті постраждав під час бойових дій. Окрім десятків приватних осель, там знищено ЖК «Ірпінські Липки» та інші багатоповерхівки.

Поділитися