Поділитися


Президент Зеленський нагородив першого заммера Ірпеня орденом «За мужність»

Президент України Володимир Зеленський нагородив першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука орденом «За мужність» III ступеня.

З першого дня повномасштабної війни Андрій Кравчук разом із мером Олександром Маркушиним перебували разом із містянами. Вони вирішували оперативні завдання та організовували евакуацію й роботу блокпостів. Андрій Кравчук був одним із членів ініціативної групи зі створення Ірпінської тероборони.

Президентську відзнаку Андрію Кравчуку вручили з нагоди дня місцевого самоврядування за вагомий особистий внесок у державне будівництво, розвиток місцевого самоврядування, громадянську мужність і самовідданість, виявлену під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в умовах воєнного стану, вірність Українському народові.

Андрій Кравчук займає ірпінськоцентричні позиції, зокрема щодо відновлення Ірпеня. Цитуємо дослівно одне з його інтерв’ю: «Усі розповідають, що Ірпінь – місто-Герой, але людям потрібна металочерепиця, шифер, деревина та інші матеріали для відновлення дахів. Я не розумію, чому по вертикалі не можуть спустити команду терміново привезти в Ірпінь необхідні деревоматеріали. Якщо кожен лісгосп країни привезе по одному причепу, ми перекриємо або законсервуємо більшість дахів. На дорогу, яку зробили в сусідній Бучі, пішло 20 мільйонів гривень. За ці кошти можна було б закупити металочерепицю та шифер для людських будинків в Ірпені».

Як перший заммера Ірпеня Андрій Кравчук координує співпрацю з такими організаціями, як UNICEF та Міжнародний Комітет Червоного Хреста, відповідає за встановлення модульних містечок.

Нагадаємо, що Указом глави держави від 24 березня 2022 року орденом «За мужність» було нагороджено Ірпінського міського голову Олександра Маркушина, а Ірпеню присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой України».

Поділитися