Поділитися


Погода в Ірпені на тиждень

Погода в Ірпені буває різною в залежності від сезону. “Погода в Ірпені” нерідко пишуть в інтернеті, коли цікавляться, яким буде прогноз погоди в Ірпені. Людям дуже цікаво знати прогноз погоди в Ірпені на тиждень, прогноз погоди в Ірпені на місяць, а найчастіше вони цікавляться, якою буде погода в Ірпені сьогодні. Знаючи прогноз погоди в Ірпені завтра, можна легко спланувати своє дозвілля у місті.


ПОНЕДІЛОК

З ранку до самого вечора небо в Ірпені буде вкрите хмарами. Вранці розпочався дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

за останні 130 років 
29 квітня:

МАКС: 26.1° (1957)
МІН: -1.1° (1915)

Народний прогноз погоди

29 квітня відзначається день пам’яті святих мучениць Ірини, Агапії і Хіонії. У народі святу Ірину називали “Розрий берега”, оскільки при весняних стоках води стаються обриви річкових берегів, зсуви. Вода підмиває береги. Також святу Ірину називали Розсадницею і у цей день сіяли капусту на розсаду. Наші пращури примітили: “Якщо ярки заграють і знову замерзнуть – чекай перешкоди на врожай”.


ВІВТОРОК

З ранку до самого вечора в Ірпені небо буде вкрите хмарами. Ввечері дощ, який йтиме майже весь день, поступово слабнучи, припиниться.

за останні 130 років 
30 квітня:

МАКС: 26.9° (1949)
МІН: -1.5° (1940)

Народний прогноз погоди

30 квітня вшановується пам’ять преподобного Зосими, ігумена Соловецького. Зосима і Саватій вважаються у народі заступниками бджіл і пасічників. До цього часу уже і береза, і вільха розпускаються. Якщо береза перед вільхою лист розпустила, то чекали сухого літа, а якщо вільха перед березою, то пророкували мокре літо. З 30 квітня по 5 травня можна почути перше кування зозулі.


СЕРЕДА

Хмарна погода протримається в Ірпені увесь день. Сильний дощ йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

за останні 130 років 
01 травня:

МАКС: 28.5° (2003)
МІН: -0.6° (1940)

Народний прогноз погоди

1 травня відзначається день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: “Сій моркву і буряк на Кузьму”. У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов’язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в’яз, агруз, зеленіє чорна смородина.


ЧЕТВЕР

Хмарна погода протримається в Ірпені увесь день. Уночі буде дрібний дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

за останні 130 років 
02 травня:

МАКС: 30.0° (1934)
МІН: -0.6° (1962)

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам’ять преподобного Івана Ветхопещерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осина.


П’ЯТНИЦЯ

В Ірпені протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

за останні 130 років 
03 травня:

МАКС: 28.8° (1934)
МІН: -0.8° (1935, 1965)

Народний прогноз погоди

3 травня відзначається день пам’яті Федора Трихини. З давніх часів існує традиція у цей день поминати своїх померлих родичів і відвідувати кладовища. Спостерігаючи за погодою наші пращури помітили, що дощ у цей день віщує хороший врожай.


СУБОТА

В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора в Ірпені буде зберігатися похмура погода. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

за останні 130 років 
04 травня:

МАКС: 28.9° (1911)
МІН: -0.6° (1965)

Народний прогноз погоди

4 травня вшановується пам’ять святого мученика Іаннуарія, єпископа. У цей час потрібно спостерігати за черемхою: якщо вона рано зацвіла – буде тепле літо. Чим раніше вона починає цвісти, тим спекотнішим буде літо. З цього дня вкривається квітами ліловий бузок, у садах зацвітають нарциси. Саме час садити часник, щоб літом уже зібрати врожай.


НЕДІЛЯ

Хмарна погода протримається в Ірпені увесь день. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дрібний дощ.

за останні 130 років 
05 травня:

МАКС: 28.4° (1954)
МІН: -0.7° (1908)

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам’ять апостолів Нафанаїла, Луки, Климента. У минулі часи помітили, що якщо 5 травня вночі станеться заморозок, то ще 40 днів вранці буде достатньо холодно. Напередодні дня Юрія (6 травня) святкували свято “Ляля”. Найкрасивіша дівчина (Ляля) повинна була кидати подругам вінки. Хто спіймає, ховає подарунок до наступної весни. З цього дня починали висаджувати картоплю.

Поділитися