Поділитися


Наступного тижня в Ірпені перекриють вулицю Технологічну

Протягом найближчих десяти днів вулицю Технологічну в Ірпені перекриють для проїзду – там почнеться капітальний ремонт. Узбіччя дороги вже почали розчищати від чагарників та готувати до заїзду великогабаритної техніки. 

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Звичайно, будуть трохи незручності для наших мешканців, і я хочу завчасно попросити вибачення, що буде перекрита ця дорога. Але ми плануємо за декілька місяців повноцінно, на сто відсотків цей відрізок дороги завершити».

Будівництво нової дороги з тротуаром на Технологічній триватиме у два етапи.

Олександр Маркушин:
«Перший етап – це від Т-подібного перехрестя на Ворзель по вулиці Технологічній до вулиці Джерельної. Після того, як ми (цю ділянку) зробимо й відкриємо, другий етап – від вулиці Джерельної до вулиці Соборної так само будуть виконуватися роботи, і так само буде перекритий рух автомобілів».

Реконструкція проходить на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів. За словами Олександра Маркушина, Ірпінь уже виділив 100% своєї частки. Область теж передбачила потрібні кошти, каже депутат облради по цьому округу Георгій Цагареішвілі. Тож жодних затримок не повинно бути.

Георгій Цагареішвілі, депутат Київської обласної ради:
«Київська обласна рада майже 25 мільйонів виділила на будівництво цієї дороги. Було дуже багато звернень людей до мене, як до депутата обласної ради, що дорога ви бачите в якому стані, тому ми оперативно прийняли рішення, оперативно виділили гроші на будівництво дороги».    

Наступного тижня в районі Технологічної почнуть установлювати знаки об’їзду. Зі сторони Ворзеля та Бучі до Києва можна буде проїхати Житомирською трасою, а в Ірпінь – через вулицю Соборну. Водіям радять уже зараз планувати свої маршрути, враховуючи ремонт Технологічної.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, лідер партії «Нові Обличчя»:
«Це надзвичайно стратегічна вулиця для всього регіону, це, фактично, економічна артерія всього Ірпінського регіону, тому що величезна кількість людей щодня проїжджає по Технологічній. З одного боку, вони навантажують місто, створюючи додаткові корки, а з іншого боку – це все економічна активність Ірпеня і потенційні доходи нашого ірпінського бюджету, нашої Ірпінської громади. І, звичайно, що після створення цієї вулиці стратегічним заданням буде створення ще двох об’їзних, які передбачені нашим генеральним планом, щоби розвантажити центральну частину міста Ірпеня».

Розраховувати на підтримку в реалізації цих масштабних проєктів Ірпінь, знову ж таки, може з боку області. Мер Ірпеня каже – в особі депутата Київоблради Георгія Цагареішвілі вперше за десятки років на рівні області з’явився представник ірпінського округу, який відстоює інтереси Приірпіння.

Георгій Цагареішвілі:
«Стосовно інших проєктів – планів дуже багато. Звичайно, це моя робота як депутата обласної ради – максимально для округу вирішувати ті проблемні питання, які стоять переді мною особисто й перед громадою, тому далі будемо працювати на громаду».  

Поділитися